Les característiques que diferencien les persones superdotades: comprova si tu ho ets

Es diu que una persona és superdotada si supera els 130 punts en un test d'intel·ligència

Les característiques que diferencien les persones superdotades: comprova si tu ho ets

Les característiques que diferencien les persones superdotades: comprova si tu ho ets / CCO

Bruna Segura

Les persones superdotades, en general, són considerades superdotades si superen els 130 punts al test d'intel·ligència (o CI). Segons els experts, és una intel·ligència que no es pot entrenar, sinó que ve de sèrie i, per tant, és només un tret més de la nostra personalitat. Ara bé, la pròpia ciència ha detectat diversos paràmetres o característiques que descriuen molt bé les persones superdotades.

Davidson Institute assenyala que les persones superdotades tenen aquests trets comuns: comprensió ràpida, comprensió intuïtiva dels fonaments, tendència a la complexitat, necessitat de precisió, altes expectatives, interessos divergents i un particular sentit de l'humor.

Arran d'aquesta llista, Psychology Today aporta que aquestes persones presenten un desenvolupament asíncron, sent avançades per 'no' superdotats a diferents àrees, mentre que en altres es queden molt endarrerits.

Un altre estudi, High Abilities Studies, va afegir 8.000 persones i van comparar mesures de personalitat entre superdotats i no superdotats. Aquí, en canvi, no hi va haver grans diferències entre els dos grups, però l'obertura a l'experiència va estar molt més lligada al talent. Obertura a la creativitat i a la capacitat de considerar múltiples opcions i perspectives per abordar la teva vida, solucionar problemes, etc.