El Peralada va passar pàgina de les derrotes contra clars aspirants com el Prat i l'Europa amb una victòria crucial, el diumenge, davant el Morell (1-0). En un duel entre dos equips amb urgències i que es troben en zona de descens a Primera Catalana, els verd-i-blancs avancen els tarragonins a l'antepenúltima posició i se situen a només dos punts de la permanència. Un solitari gol de Marc Mas al minut 14 va ser suficient perquè els d'Arnau Sala i Xavi Punsí sumessin la segona victòria del 2016.

El Peralada presentava per primer cop aquesta temporada el porter Dani Lobato i l'extrem Joan Pons a l'onze inicial i va perdonar un grapat d'ocasions davant d'un rival que també va mostrar perill fins al final. Després d'un avís de Xavi Ferrón, Mas va aprofitar que el bot de la pilota havia jugat una mala passada a un defensa visitant per superar, tot sol i sense oposició, Raúl. El Morell va reaccionar fent treballar Lobato amb tirs de Samu, però va estar a punt de rebre el segon en l'última acció del primer temps, amb una pilota salvada sota els pals a la sortida d'un córner.

A la represa, els peraladencs van perdonar una desena d'ocasions de les botes de Pons, Jaume Duran, Molina i Mas i van acabar patint en aproximacions de Samu i Adri ben desviades per l'exporter de la Jonquera, que ocupava el lloc d'Ureña i que fins ara només havia jugat 45 minuts al camp del Santfeliuenc.

"Sabíem que la nostra lliga començava avui"

Arnau Sala, tècnic del Peralada, es mostrava satisfet amb la victòria balsàmica que permet a l'equip somiar amb la permanència: "Sabíem que la nostra lliga començava avui (diumenge) i per sort hem sumat els tres punts. Hem tingut jugades molt clares, però els porters juguen i el seu ha estat molt bé; la sort influeix molt en el futbol i hem tingut la fortuna de marcar potser en la jugada que menys ens ho mereixíem. Els números de la segona volta són correctes, aquesta és la línia i ens hem de fer molt forts a casa".

Qui va ser entrenador del Figueres, Olot i Girona B, entre d'altres, justificava de la següent manera el fet de donar la primera titularitat al porter Dani Lobato: "Veníem de rebre molts gols en els darrers partits, no era culpa de ningú en concret sinó de tot l'equip. Vam parlar amb en Xavi Xinxó (entrenador de porters) i crèiem que en Dani s'ho mereixia, ha fet un pas endavant, era delicat el moment, però ha complert de sobres i la victòria se la pot apuntar".

Per la seva part, Joan Pallarès, entrenador del Morell, lamentava una derrota que els estanca a la part baixa: "Sabíem que era un partit de nervis, de dos equips amb urgències i teníem bastant clar que l'equip que marqués primer seria el que tindria més opcions d'emportar-se el partit. És complicat jugar en aquest camp, com dominar segones jugades, bots de pilota, situacions de joc... L'equip ha donat la cara en tot moment, no ho hem fet malament i fins l'últim moment hem tingut opcions de treure un punt"

El pròxim partit a casa, al migdia i per la Xarxa

El Peralada jugarà el diumenge que ve a Manlleu i en el pròxim partit a casa, el dia 21 davant el Rubí, ho farà a les 12.30 h perquè el duel serà retransmès en directe per La Xarxa.

PERALADA: Lobato, Sergi Garcia, Mate, Lluc Banús, Botxi, Argi, Ferrón (Kike Sánchez, 56'), Guillem Cornellà, Marc Mas, Jaume Duran (Borja, 87') i Joan Pons (Molina, 81').

MORELL: Raúl, Prince, Julve (Ramon, 82'), Sangrá, Domènec, Bicho (Saddik, 75'), Sergi Moreno, Giralte, Samu, Roca (Xavi Jaime, 60') i Adri.

GOL: 1-0, Marc Mas (14').

ÀRBITRE: López Carballo. Targetes grogues als locals Botxi, Mate i Kike, i als visitants Sangrá, Sergi, Giralte i Xavi Jaime.