Ni els més optimistes podien imaginar que el Figueres, en zona de descens a Primera Catalana a la jornada 9, afrontaria el darrer duel amb possibilitats de disputar la promoció d’ascens a Segona B. El conjunt que entrena des de l’octubre Edu Vílchez no depèn d’ell mateix per jugar el play-off, però arriba a la jornada 38 amb alguna opció, que és el que se li havia demanat a l’estiu. La Unió, a dos punts del play-off, ha de guanyar i esperar ensopegades del Prat -primer de tot- i qui sap si del Vilafranca i Terrassa, que també aspiren a l’últim bitllet després que l’Ascó, el campió, la Pobla de Mafumet i l’Europa ja tinguin el seu.

Aquest diumenge el Figueres (12 h) juga -sense els sancionats Ritxi Mercader i Ramon Masó- al camp d’una Pobla que no s’hi juga res perquè acabarà segon faci el que faci. En una jornada que es preveu de transistors -i de Twitter, en l’era moderna-, el conjunt altempordanès també tindrà el cap posat al Prat, del qual necessita una ensopegada davant un Castelldefels que té esperances per salvar-se. Els dels Canyars compten amb un vell conegut sota els pals, August Conesa, porter de Figueres que va jugar a la Fundació abans d’acabar l’etapa de futbol base a l’Espa­nyol i al Sant Andreu. Conesa ja ha fet la guitza a la Unió enguany -ha estat un fortí i el Castelldefels ha guanyat a l’anada (0-1) i a la tornada (1-0)- i des de l’Empordà es confia que tingui una matinal inspirada al Sagnier.

Que el Prat empati, no que perdi

En cas d’empat a la classificació, la Unió hi surt guanyant en tots els casos excepte si només iguala amb el Vilafranca, l’únic amb qui té l’average perdut. És a dir, al Figueres no li farà un lleig en cas de triple o quàdruple empat, ni tampoc quedar amb els mateixos punts que Prat o Terrassa. Encara que sembli contradictori, l’equip d’Edu Vílchez ha de resar perquè el Prat empati, no que perdi. Amb un empat dels del Baix Llobregat el Figueres farà la promoció sempre que guanyi a la Pobla i facin el que facin la resta de perseguidors. Ara bé, si el Prat perd, el Vilafranca guanya davant el Sabadell B i el Terrassa no supera el Rubí, qui entrarà en play-off serà el conjunt de l’Alt Penedès.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.