SOCIAL MEDIA

Aquests són els personatges i els termes més buscats a Google el 2023

El gegant tecnològic fa públic què interessa a la gent a internet

Google s'ha proposat reforçar la ciberseguretat a les empreses espanyoles. / HEBI B

Google s'ha proposat reforçar la ciberseguretat a les empreses espanyoles. / HEBI B

Raúl Vázquez

Google ha fet públic aquest dilluns els termes i temes més buscats a la xarxa durant aquest 2023 . A Espanya , la llista l'encapçalen la Intel·ligència Artificial de ChatGPT , les eleccions generals del 23J, la copa mundial femenina de futbol, el conflicte entre Israel i Gaza i la cantant colombiana Shakira, a més d'altres assumptes relacionats amb notícies, televisió, esports, sèries, cinema o música. El gegant tecnològic ha dividit les cerques segons la formulació o el tema que aborden.

Pel que fa a termes desconeguts per la majoria dels usuaris , el més buscat ha estat 'amnistia', molt seguit de 'lawfare'. A més, altres temes de màxima actualitat durant aquest 2023 també han estat dels més buscats a Internet, com ara les raons de la guerra entre Israel i Gaza , el perquè del canvi de nom de Twitter a X , la copa mundial femenina de futbol i el cas Rubiales .

Les eleccions generals del 23J també han despertat molt d'interès entre els espanyols. El tema encapçala la llista de les cerques formulades amb el 'com'. Algunes de les qüestions han estat 'com van les eleccions', 'com saber si m'ha tocat mesa electoral', 'com votar per correu', 'com saber on he de votar', 'com es vota' o 'com demanar el vot per correu'.

Esportistes i cantants

L'esport torna a ser d'allò més buscat a Espanya aquest any . A la llista dels personatges més populars trobem Mbappé , liderant la classificació, seguit de la futbolista espanyola campiona del món, Jennifer Hermoso , a més de tres de les seves companyes, Olga Carmona , Salma Paralluelo i Alexia Putellas . Així mateix, destaquen altres futbolistes que han estat actualitat durant el 2023, com Sergio Ramos , per la tornada al Sevilla FC; Jude Bellingham , per la seva arribada al Reial Madrid, o Lamine Yamal , pel seu debut amb el Barça.

Pel que fa a la llista dels cantants més buscats destaca Shakira, que ha aconseguit diversos èxits musicals, especialment amb cançons que fan referència a la seva exparella Gerard Piqué. A la classificació també se situen estrelles de la música que ens han deixat aquest any, com Tina Turner , i grans figures espanyoles mortes. És el cas de les cantants i actrius María Jiménez i Carmen Sevilla .

Tanquen el rànquing altres artistes, com la morta artista irlandesa Sinead O'Connor, la representant espanyola a Eurovisió 2023, Blanca Paloma , o la guanyadora del certamen, la sueca Loreen .

Sèries, pel·lícules i programes de TV

La ficció ha estat també un altre dels temes més comuns entre els internautes espanyols . Pel·lícules com ' Oppenheimer ', ' Barbie ' o ' As bestas ' lideren la classificació. També figuren altres estrenes cinematogràfiques com ' Avatar 2 ' o grans clàssics com ' Fast and Furious ' o ' Titanic '.

Segons les dades que ha facilitat el cercador, algunes sèries també han estat molt buscades el 2023 . Per exemple ' El cos en flames ', l'exitosa cinta de Netflix, ' The Last Of Us ', la sèrie de videojocs, o ' La promesa ', la popular sèrie de TVE.

Pel que fa a les cerques relacionades amb la televisió , Google ha anunciat que el que més ha interessat ha estat el reality de Telecinco ' L'illa de les temptacions ', seguit d'altres programes com 'Grand Prix ', que ha tornat a la televisió 18 anys després, ' Mask Singer ' o ' Gran Germà Vip '.

Així mateix, hi ha grans figures del cinema mortes aquest any, com el mític actor de 'Friends' Matthew Perry o personatges destacats de la televisió espanyola, com la periodista morta María Teresa Campos .

Altres termes buscats

La multinacional tecnològica ha donat a conèixer altres temes més buscats d'aquest any. Pel que fa a les cerques encapçalades pel 'per què' trobem qüestions com 'per què es regalen flors grogues el 21 de setembre', 'per què es van avançar les eleccions generals'; 'per què es cancel·la Sálvame', 'per què no plou'; 'per què no hi ha Lara Álvarez a Supervivientes'; 'per què no em baixa la regla', 'per què suo tant', o 'per què es fa el Ramadà'.

Finalment, a l'hora d'introduir un terme per conèixer 'què és' , els més repetits han estat, a banda d''amnistia' o 'lawfare', 'botulisme', 'Hamás', 'sinestèsia', 'Kings League' o ' gestació subrogada'.