El president dels Estats Units, Donald Trump, ha anunciat la seva intenció de prohibir al país la xarxa social xinesa TikTok, que Washington veu amb recel per motius de seguretat nacional.

«Respecte a TikTok, la prohibirem als Estats Units», va dir a Trump en declaracions a periodistes a bord de l'avió presidencial Air Force One rumb a Washington des de Tampa (Florida).

«Tinc aquesta autoritat. Ho puc fer amb una ordre executiva», va afirmar el mandatari, que va precisar que planeja prendre la decisió aquest mateix dissabte com aviat.

A principis de mes, el secretari d'Estat dels EUA, Mike Pompeo, ja va deixar entreveure que el Govern de Trump considerava restringir l'accés a TikTok en territori nord-americà en vista la possibilitat que Pequín estigui utilitzant la xarxa social com un mitjà per vigilar i distribuir propaganda.

En un acte organitzat pel diari 'The Hill', Pompeo va explicar que l'Administració estava valorant imposar sancions i va assegurar que «ben aviat» comunicarien al públic «la sèrie de decisions» que han pres.

TikTok és una xarxa social desenvolupada per ByteDance, amb seu a Pequín, en què es comparteixen vídeos curts i que ha aconseguit un gran èxit entre el públic adolescent, però que alhora ha aixecat grans dubtes sobre la seguretat de les dades dels usuaris i dels seus vincles amb el Partit Comunista xinès.