La companyia tecnològica Google ha posat a la venda la nova generació de la seva tauleta Nexus 7, les principals novetats són una major definició de pantalla, un menor pes i que està equipada amb l'última versió d'Android.

El portaveu de Google, Mario Jiménez, ha destacat que aquesta nova versió, fabricada per Asus, és més lleugera i més prima que la seva predecessora, inclou una càmera posterior i també té més definició.

Nexus 7 es pot comprar en dos models de 16 i 32 gigues, tots dos amb wifi, a uns preus de 229 i 269 euros, respectivament.

La companyia no ha donat detalls de quan comercialitzarà la versió 4G/LTE del dispositiu, amb el preu està estipulat en 349 $ (261,4 euros, al canvi actual).

La pantalla d'alta resolució té 1.920x1.200 píxels, el que converteix la tauleta en la de major definició del mercat en el format de 7 polzades, segons Jiménez.

Les seves dimensions són 114x200x8, 65 mil · límetres, pesa 290 grams i compta amb dues càmeres: una posterior de 5 megapíxels i una davantera de 1,2 megapíxels.

Nexus 7 està dotada del sistema operatiu Android 4.3, la primera tauleta que l'incorpora.

Segons Jiménez, alguns dels avantatges d'aquesta versió d'Android són que optimitza el rendiment de la bateria, permet la gestió de diversos perfils en un mateix dispositiu i inclou les últimes millores de Google Maps.

La tableta està equipada amb un processador Qualcomm de quatre nuclis i la seva autonomia pot arribar a les nou hores en la manera de visionat de vídeo en alta definició i de deu a dotze en una manera d'ús normal.

A més, compta amb port USB, GPS, giroscopi, acceleròmetre, brúixola i tecnologia de càrrega sense fils