L'Institut Nacional de Tecnologies de la Comunicació (INTECO) ha alertat aquest divendres del virus 'Tsunami', un antic troià que afectava els sistemes operatius Windows i Linux i que ara ha migrat a la plataforma Mac, habitualment menys afectada per aquest tipus de elements infecciosos.

'Tsunami' és un troià que permet a un atacant prendre el control de l'equip infectat, i arriba a un ordinador de la mà del propi usuari, que l'instal·la creient que és una aplicació legítima, ha alertat aquest divendres el INTECO en un comunicat.

Es tracta d'un dels onze virus que aquest institut, amb seu a Lleó, ha publicat a través del seu Centre de Resposta a Incidents de Seguretat TIC (CERT) en els últims set dies i està unit a 116 vulnerabilitats.

D'altra banda, l'INTECO ha informat que el setanta per cent del correu electrònic que circula per Internet és spam (correu no desitjat), de manera que ha recomanat als internautes que utilitzin mètodes 'antispam' per no veure´s afectats.

Així mateix, l'institut tecnològic ha recordat la importància de xifrar fotografies, vídeos i documents en general, ja que "és un pràctica molt útil que permet que, si algú tracta d'accedir a determinats arxius xifrats de l'ordinador, no pugui aconseguir-ho", evitant així danys morals, personals o invasions de privacitat.