20 de maig de 2019
20.05.2019
Prevenció

Trànsit fa aquest setmana una campanya per prevenir accidents de motocicletes

La policia vigilarà els motoristes com a infractors però també com a possibles víctimes

20.05.2019 | 11:38
Un policia local en un accident amb una moto implicada.

El Servei Català de Trànsit coordina aquesta setmana una campanya per prevenir els accidents de motocicletes. Amb el bon temps i l'increment de la mobilitat d'aquests vehicles, la policia vigilarà a peu de carretera els motoristes com a infractors, però també com a possibles víctimes de conductes de risc dels conductors de la resta de vehicles. 15 motoristes han mort aquest 2019 en accidents de trànsit a les carreteres catalanes, i 105 han resultat ferits greus. Hi ha menys morts que el 2018, quan 18 persones van perdre la vida, però més ferits greus, ja que fa un any el recompte anava pels 85 en aquesta època.

Trànsit demana als motoristes més percepció del risc i consciència de la pròpia fragilitat, i també reclama a la resta d'usuaris respecte i col·laboració per reduir el nombre de víctimes en general, i en especial d'aquest col·lectiu.

També ha aprofitat per recomanar al motorista que porti un equipament adequat i integral, amb jaqueta i pantalons llargs, guants, botes i casc.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="ca"><p lang="ca" dir="ltr">?? Aquesta setmana posem la seguretat dels motoristes sota vigilància <a href="https://t.co/ldsNe5nvZ1">https://t.co/ldsNe5nvZ1</a><br><br>?? Enguany 15 motoristes han mort i 105 han resultat ferits greus<br><br>?? De cara al bon temps cal evitar relaxar-se amb l'ús de l'equipament<a href="https://twitter.com/hashtag/elmotoristasemprehiperd?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#elmotoristasemprehiperd</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/respectalesmotos?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#respectalesmotos</a> <a href="https://t.co/zoJ5qJ4opO">pic.twitter.com/zoJ5qJ4opO</a></p>&mdash; Trànsit (@transit) <a href="https://twitter.com/transit/status/1130399972145467393?ref_src=twsrc%5Etfw">20 de maig de 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook