Els dispositius de la Guàrdia Urbana de Figueres per combatre els comportaments incívics i els problemes d'inseguretat a la ciutat són sistemàtics i l'últim s'ha realitzat, coincidint amb aquest divendres del 8 de febrer a la nit, a la zona d'oci nocturn de la plaça del Sol.

El cos policial ha desplegat l'operatiu amb una forta presència d'agents i vehicles patrulla i el resultat d'aquesta actuació ha estat la tramitació de 13 denúncies, principalment per incomplimemt d'ordenances municipals i trànsit, i una persona detinguda.

A les 4 de la matinada, en el control del carrer Mestre Falla, un turisme conduït per un noi de 19 anys s'ha volgut fer escàpol. Aquesta maniobra temerària ha acabat amb dos vehicles de la Guàrdia Urbana accidentats i set vehicles estacionats de particulars amb desperfectes. Els agents han iniciat una persecució i han aconseguit aturar el cotxe del noi al carrer Avinyonet. Li han practicat la prova d'alcoholèmia i ha donat positiu, i a més han comprovat que no tenia permís de conduir.

El jove ha quedat detingut per un delicte contra la seguretat viària i desobediència als agents de l'autoritat, entre d'altres delices. A part dels desperfectes que presumptament ha causat als cotxes patrulla i als vehicles estacionats, també ha provocat que quatre policies hagin resultat ferits, no greus. Dos d'ells, després de l'assistència sanitària han rebut la baixa mèdica.

Els dispositius de la Guàrdia Urbana en matèria de seguretat ciutadana i ordre públic se succeeixen, d'uns mesos ençà, en diferents zones de Figueres, tant al centre de la ciutat com en barris limítrofs, per ordre de l'alcalde, Jordi Masquef, el qual, dins les seves prioritats polítiques, ha posat en marxa un "pla de xoc", de "tolerància zero", contra la delinqüència i l'incivisme.