L'Associació Sol Gat de l'Escala ha denunciat a la policia la mort a cops de dos gats en una de les colònies controlades que gestiona. El cuidador va trobar-se els animals amb signes evidents d'haver estat colpejats. També va patir ­da­nys la caseta on es refugien.

Els fets haurien passat entre la nit de dijous i divendres al matí. La presidenta de l'Associació Sol Gat, Rosa Solés, ha explicat que el noi que se'n cuida va anar a donar-los menjar al vespre i estava tot correcte. L'endemà al matí se'ls va trobar morts i la caseta trencada. «Tenien les marques dels cops i va trobar un pal trencat a tocar», lamenta Solés.

Els exemplars eren un gat d'uns vuit o nou mesos pendent de ser esterilitzat i un d'adult. A la colònia hi havia set gats.

L'associació va denunciar els fets i lamenta que no és la primera vegada que els ataquen animals. Al mes de març van denunciar la mort d'un gat per les lesions causades per un tret de balí i la desaparició d'altres exemplars.

Atacs d'un gos

L'Associació Sol Gat també ha alertat de la mort d'altres gats per l'atac d'un gos. Demanen ajuda per identificar una parella que passeja sovint amb l'animal pel port i el deixa anar conscient que ataca i mata els gats.

L'associació va néixer fa deu anys per cuidar i controlar les colònies d'aquests animals que viuen al carrer.

Actualment s'ocupen d'unes 75 colònies a diferents punts amb un total de 800 gats.