Uns lladres van obligar a treure 1.000 euros d'un caixer automàtic a un veí de Peralada, nonagenari, després d'enganyar-lo dient-li que era el causant dels danys en un vehicle. L'avi havia sortit amb el cotxe, com té per costum, a comprar el pa. Era dissabte, 13 d'octubre, pels volts de les 11 del matí, quan uns desconeguts li van fer aturar l'auto, en una rotonda, a Vilabertran, van apropar-se a ell i van dir-li que els havia xocat i trencat un retrovisor.

Aquells desconeguts, un home i una dona, van presentar-se davant l'avi com uns ciutadans belgues que marxaven cap al seu país aquell mateix dia. I van persuadir-lo dient-li que no podien continuar el viatge amb el retrovisor trencat. És per això que el van convèncer per parlar amb la seva asseguradora, «per solucionar-ho».

L'ancià va facilitar-los el nom de la companyia d'assegurances que té contractada i els desconeguts van fer veure que hi trucaven. Fins i tot, li van passar el telèfon per parlar amb una "falsa" responsable de la companyia, que li va dir que anés al caixer a treure diners, que dilluns mateix la mateixa assegurança li abonaria la quantitat.

L'home, segur que estava fent el correcte, va conduir fins a Peralada, acompanyat, tot darrere, pel cotxe de la parella. Plegats, es van dirigir al caixer automàtic de la seva entitat bancària i els suposats lladres es van oferir a fer l'extracte personalment, utilitzant el número secret, que l'home els va donar en confiança. L'avi diu que van intentar treure 4.000 euros, però que, quan en van tenir 1.000, i després de fer diferents intents amb el número pin, es van conformar i van decidir marxar.

Quan va arribar a casa i va explicar a la seva família el que li havia passat, l'home va descobrir que havia estat víctima d'una estafa. Els fets han estat denunciats als Mossos d'Esquadra i l'ancià vol explicar-ho per tal d'advertir altres possibles víctimes a la comarca.