24 de desembre de 2017
24.12.2017
40 Años
40 Años
Figueres

La Guàrdia Urbana de Figueres troba marihuana en un pis on el jutjat va denegar l'entrada

Els responsables del cultiu, que tenien més de mil plantes en l'immoble, es van deixar el cadenat obert

24.12.2017 | 09:14
La Guàrdia Urbana ha trobat la droga en una casa del Culubret.

La Guàrdia Urbana de Figueres ha decomissat més de mil plantes de marihuana i diversos aparells elèctrics per al cultiu en un immoble situat al carrer Major del barri del Culubret. Es tracta d'un dels tres pisos on, durant l'operatiu de divendres, 22 de desembre, van detectar un consum desorbitat de consum elèctric però no hi van poder accedir perquè el jutjat de guàrdia va denegar l'ordre d'entrada i escorcoll.

Segons fonts municipals, durant la nit han muntat un dispositiu de control i aquest dissabte, 23 de desembre, han pogut accedir a l'immoble perquè els responsables del cultiu es van deixar el cadenat obert. Per això, l'alcaldessa Marta Felip demana més col·laboració policial i judicial per acabar amb aquest problema al barri. "No demanem entrades a domicilis per caprici i sens proves evidents, i aquest exemple d'aquest dissabte ho demostra", ha afirmat.

L'Ajuntament, conjuntament amb Endesa i Mossos d'Esquadra, va organitzar divendres un dispositiu contra el frau elèctric a la zona, que va començar a primera hora del matí i es va allargar. En total, van inspeccionar 70 comptadors, dotze dels quals estaven punxats. A més, van detectar-ne tres amb consums industrials que sospiten que podrien estar vinculats amb el cultiu de marihuana. Per això, van sol·licitar al jutjat de guàrdia tres ordres d'escorcoll, petició que va denegar per considerar que no hi havia indicis suficients.

Segons informa l'Ajuntament de Figueres, la Guàrdia Urbana va posar vigilància durant la nit a la zona i, finalment, han pogut entrar a un dels immobles perquè els responsables del cultiu es van deixar el cadenat obert. A dins, han decomissat més de mil plantes de marihuana.

L'alcaldessa, Marta Felip, ja va avançar divendres que sol·licitaria una reunió amb el jutge degà per abordar la problemàtica del cultiu i agilitzar els procediments. Després de la intervenció d'aquest dissabte, remarca que no sol·liciten ordres per caprici, sinó quan hi ha indicis.

"La bona feina de la Guàrdia Urbana ha permès acabar amb un unt important de cultiu al cor del barri del Culubret", ha afirmat. Era una casa abandonada des de feia temps i que havien ocupat per a instal·lar-hi una plantació interior.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema