Efectius de l'Àrea Regional de Trànsit dels Mossos d'Esquadra van detenir el 17 de desembre un conductor a la Jonquera que s'havia accidentat i triplicava la taxa màxima d'alcohol. El detingut és un jove de 21 anys, veí de Ceret (Rosselló) i de nacionalitat francesa, i està acusat d'un delicte contra la seguretat viària per conduir un vehicle sota la influència de begudes alcohòliques.

Els fets van ocórrer el 17 de desembre al punt quilomètric 774.3 de la carretera N-II, al seu pas per la Jonquera, on una patrulla de mossos que estava fent tasques de seguretat ciutadana. Els agents van localitzar un turisme que havia sortit de la via i havia xocat contra un senyal.

Els mossos van assistir el conductor del turisme, que estava il·lès, i van veure que podria trobar-se sota els efectes de begudes alcohòliques. En fer-li la prova, va donar un resultat positiu de 0.74 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, gairebé tres vegades per sobre del màxim permès, que en aquest cas era 0.25 mg/l.

Per aquest motiu, els agents van detenir-lo com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària.

El detingut va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.