15 de març de 2017
15.03.2017
40 Años
40 Años
Figueres

La CUP de Figueres demana més implicació ciutadana contra les agressions sexuals

La formació anticapitalista lamenta l'atac a una noia en el centre de la ciutat i demana inversió preventiva en el pressupost del 2017

15.03.2017 | 08:50
Adhesiu de la campanya No és no.

La CUP de Figueres ha condemnat l'agressió sexual patida per una noia de 24 anys, el dissabte passat, en un portal del centre de la ciutat. Així mateix, la portaveu del grup municipal, Natàlia Sànchez, ha manifestat que "aquesta no és una agressió aïllada, sinó que s'ha de situar en un context que legitima les agressions masclistes quotidianes". Per a Sànchez, "les agressions físiques són la part visible d'un sistema de relacions personals i socials que se sustenta en les violències masclistes que les dones patim cada dia: l'opinió que constantment es vessa sobre els nostres cossos, l'abordament sense consentiment en els espais públics o la insistència i la no acceptació de negatives en espais d'oci i festa".

És, precisament en aquest últim espai, on el grup municipal està treballant durant els darreres mesos, en el marc de la creació d'un protocol contra les agressions sexistes a les festes i esdeveniments festius de la ciutat. "La prevenció i l'actuació contra les agressions masclistes és una responsabilitat de ciutat que, no només demana declaracions de bones intencions, sinó que s'ha de traduir en recursos i actuacions concretes", ha manifestat Sànchez. En aquest sentit, la formació anticapitalista prioritza l'augment de les partides d'atenció a les dones en la negociació dels pressupostos municipals del 2017, segons ha fet saber la mateixa CUP, representada en el plenari municipal amb tres regidors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook