El sincicat dels Mossos d'Esquadra, USPAC ja va denunciar, el setembre de l'any passat la presència d´una rata de grans dimensions a l'interior de la comissaria, en concret a la zona del magatzem, lloc d´accés directe a la zona del menjador, despatxos i llocs d'atenció al ciutadà. Des de la Direcció General de la Policia (DGP), van respondre que farien les accions oportunes per a solucionar aquesta situació, però, durant aquest mes d´agost, s´han visualitzat, en diverses ocasions, un mínim de dues rates a la comissaria.

Els agents dels mossos reiteren que la presència de rates a la comissaria i el seu possible accés a llocs comuns com el menjador, on els agents guarden queviures, crea un greu risc als agents, ja que les rates estan relacionades amb la propagació de nombroses malalties infeccioses, i crea un greu problema de salubritat. Així mateix, també poden accedir als espais on s'atenen al ciutadans. "Exposem uns fets que ja van succeir fa menys d'un any i que es repeteixen i que no es mereix ni el ciutadà, ni els agents que dia a dia treballen per a atendre de forma escaient els usuaris de la comissaria", diu el sindixat en un comunicat.

L'USPAC diu que les accions dutes a terme per l'administració fins al moment són "totalment insuficients" i per això sol·licita que es prenguin mesures urgents i definitives per a evitar que les rates accedeixen a l'interior de les dependències: tapar amb material d'obra tots els forats per on poden accedir les rates, prendre mesures de desratització a l'interior de la comissaria (no preses fins el moment). També que s'informi a la USPAC de les mesures preventives contra les rates que efectua la Direcció General de la Policia, a les comissaries que gestiona i que informin si s'estava complint aquest protocol a la comissaria de l'Escala. Finalment, exigeixen que s'eliminin les rates de les instal·lacions policials de manera immediata.