Tres individus van assaltar la matinada de dilluns una joieria del centre històric de l'Escala i se'n van emportar objectes de luxe per valor de més de 10.ooo euros. A més, els assaltants en sonar l'alarma de l'establiment van fugir ràpidament amb un vehicle, que van abandonar en una entrada del municipi.

Els fets van passar al voltant de les sis de la matinda de dilluns, quan tres homes van desplaçar-se fins a la joieria, anomenada Fiona i que es troba situada al carrer Maranges, en ple centre del municipi i un dels carrers més comercials. Es van plantar davant la persiana de la joieria i la van partir en dos per poder entrar a la botiga. Un cop van accedir per la porta de l'establiment, van començar a rebentar algunes de les vitrines.

De fet, les que van poder, ja que l'alarma va sonar en pocs minuts i van fugir cames ajudeu-me en uns vehicles que tenien situats en el mateix carrer. Entre els objectes de luxe que es van endur hi ha joies, rellotges de marques com Donna Karan New York (DKNY). En total, segons va explicar el propietari del local, van sostreure objectes de la joieria per valor de més de 10.000 euros.

Pel que fa als lladres, serien almenys tres individus que portaven un buf que els tapava gairebé tota la cara, segons van poder enregistrar les càmeres de l'establiment, i van fugir en un cotxe que haurien sostret fa uns deu dies a les comarques de Barcelona. Els assaltants van fugir del local pocs minuts després d'entrar-hi en aquest cotxe que es va localitzar en una de les entrades del municipi. I se sospita que en aquest punt hi hauria hagut un quart còmplice, amb el qual haurien fugit també en un altre vehicle.

El propietari de la joieria que va presentar denúncia davant dels Mossos d'Esquadra es lamentava ahir dels fets. Ja que el robatori l'havia obligat a tancar el negoci durant tot el dia per tal de reparar els desperfectes ocasionats i tornar a la normalitat a partir d'avui. De fet durant el matí d'ahir, en la joieria històrica es podien veure treballadors que reparaven la persiana que els lladres havien esbotzat durant la matinada.

Aquest no és el primer robatori que pateix la joieria de l'Escala sinó que ara fa uns quatre anys, en va viure un de sonat. Llavors els lladres van forçar la persiana de la porta principal de l'establiment primer encastant-hi un cotxe però va resistir i per això, van esmicolar la porta de vidre a cops de maça.

En aquella ocasió, els lladres es van emportar un gran botí: brillants i i alguns rellotges de gamma mitjana-alta. En concret, durant l'assalt es van endur objectes valorats en uns 360.000 euros.