Poc a poc, moltes de les persones que han passat la nit en diversos pavellos de la comarca van tornant a casa seva si la situació de l'entorn i si no es troben en un dels 17 municipis on encara es demana el confinament obligatori.

Prop de mig miler de veïns han hagut de ser desallotjats pel foc que ha començat a cremar aquest diumenge a primera hora de la tarda al Pertús i ha avançat sense aturador per l'Alt Empordà. En total, 476 veïns dormiran en pavellons, centres i espais que han habilitat els diferents municipis per donar recer i auxili als evacuats. Segons ha informat la Direcció General de Protecció Civil (DGPC), es tracta de 300 veïns de Colera, 100 de Figueres, 40 de Roses, 12 de Llançà i 12 de Portbou. D'altra banda, es manté l'ordre de confinament a totes les poblacions de l'Alt Empordà, de manera que els veïns s'han de mantenir a dins de casa amb les portes i les finestres tancades. El foc segueix avançant sense control i ja ha calcinat 12.500 hectàrees.

A l'Alt Empordà s'han habilitat tres albergs provisionals, a La Jonquera, Figueres i Llançà, per atendre les persones desallotjades. La Creu Roja hi ha destinat un centenar de voluntaris que treballen en diferents espais. En un comunicat, l'entitat ha informat que està preparant recursos humans i materials per donar suport a la situació d'emergència les properes 48 hores.

Des de l'inici de l'incendi, la Creu Roja ha mobilitzat fins ara un centenar de voluntaris, 7 ambulàncies, 5 vehicles de transport i un camió i un vehicle d'intervenció ràpida (VIR) per donar resposta coordinada en les diferents poblacions on ha calgut intervenir.

Així mateix, s'han assistit els conductors afectats pels talls de carreteres i s'han distribuït begudes i suport als viatgers de la línia del TAV afectats per l'incendi.