Frontera

Es fan passar per turistes i els enxampen amb 135 quilos d'haixix al cotxe al Pertús

Els dos arrestats acaben condemnats a tres anys de presó i una multa duanera de més de 450.000 euros

Una de les bosses amb els farcells de droga.

Una de les bosses amb els farcells de droga. / DOUANE FRANÇAISE

Eva Batlle

Els agents de duanes han arrestat al Pertús dos homes que es van fer passar per turistes i que portaven un carregament de droga, 135 quilos d'haixix.

Ambdós han acabat condemnats a tres anys de presó i a una multa duanera de més de 450.000 euros.

Els fets es remunten al dissabte 1 de juny, a última hora de la tarda, quan els agents de duanes de Pertús francès van fer aturar al peatge de l'A9 un vehicle de lloguer matriculat a França que venia d'Espanya amb dos ciutadans belgues a l'interior.

Els policies van preguntar-los d'on venien i què portaven i tant, el conductor com el copilot van declarar que no portaven diners i que simplement que tornaven a casa seva a Alemanya després de passar uns dies de vacances a Espanya.

Tot i les explicacions, els policies van voler comprovar si la càrrega que duien era legal i aquí va arribar la sorpresa. Van descobrir diverses bosses d'escombraries negres i bosses de la compra que desprenien una forta olor de marihuana.

Les bosses que contenien l'estupefaent al Pertús.

Les bosses que contenien l'estupefaent al Pertús. / DOUANE FRANÇAISE

Van confirmar que era droga i van treure els embolcalls de dins del cotxe. Hi havia 135 quilos d'haixix, 26 d'ells de pol·len. Una droga que al mercat negre francès estaria valorada en 450.000 euros, indiquen des de duanes.

Ambdós ocupants del cotxe van acabar detinguts i van ser lliurats al servei de la Policia Judicial de Perpinyà en finalitzar el tràmit duaner.

Posteriorment, van passar a disposició judicial a Perpinyà i els acusats van ser condemnats a tres anys de presó, una multa duanera de 450.750 euros i 10 anys de prohibició d'entrar a França.