Successos

Un passatger mor i diversos resulten ferits en un vol de Londres a Singapur afectat per fortes turbulències

L'aeronau hauria perdut prop de 2.000 metres d'altitud en només tres minuts

Imatge de l'avió de Singapore Airlines.

Imatge de l'avió de Singapore Airlines. / EPC

Lucas Font

Un home britànic de 73 anys ha mort i diverses desenes de persones han resultat ferides aquesta matinada de dimarts en un vol entre Londres i Singapur afectat per fortes turbulències. El vol SQ321 de Singapur Airlines va sortir aquest dilluns a la nit de l'aeroport de Heathrow, a la capital britànica, i es va veure obligat a fer un aterratge d'emergència a Bangkok cap a les 10.45 d'aquest dimarts, hora espanyola. "Confirmo que el nombre de morts és d'una persona. Segons hem sabut, patia del cor. La mort serà sotmesa ara a una autòpsia, però creiem que es podria deure a un infart", ha assegurat el director general de l'aeroport de la capital tailandesa, Kittipong Kittikachorn. Set persones més es troben en estat greu per lesions al cap.

Segons dades del portal FlightRadar24, l'aeronau va perdre prop de 2.000 metres d'altitud en només tres minuts, encara que no està confirmat que aquest descens sigui degut a les fortes turbulències. Després de prop de 10 minuts en una altitud propera als 9.000 metres, va iniciar el descens cap a l'aeroport Suvarnabhumi de Bangkok. "L'avió va començar a inclinar-se cap amunt i a tremolar, així que vaig començar a preparar-me pel que estava passant. De sobte es va produir una caiguda espectacular, de manera que tots els que estaven asseguts i no portaven posat el cinturó de seguretat van sortir disparats immediatament cap al sostre", ha explicat Dzafran Azmir, un dels passatgers, a l'agència Reuters.

Poc després de l'aterratge, la mateixa aerolínia confirmava la mort del passatger a bord del Boeing 777-300ER, en què viatjaven un total de 211 passatgers i 18 tripulants. Almenys 10 ambulàncies s'han desplaçat a l'aeroport i han traslladat una trentena de ferits a l'hospital Samitivej Srinakarin, a la capital tailandesa. La resta de passatgers i tripulants han estat examinats i han rebut atenció al mateix aeroport. "Singapore Airlines ofereix el seu condol més sentit a la família del mort. Lamentem profundament l'experiència traumàtica que els nostres passatgers i membres de la tripulació van patir en aquest vol. Estem prestant tota l'assistència necessària durant aquests difícils moments", ha assegurat la companyia en un comunicat.

El ministre de Transports de Singapur, Chee Hong Tat, també ha mostrat el seu condol a les víctimes. "M'entristeix profundament conèixer l'incident ocorregut a bord del vol SQ321 de Singapur Airlines de Londres Heathrow a Singapur", ha dit el ministre, que ha confirmat que tant el Govern com l'autoritat d'aviació civil d'aquest país estan oferint suport a les persones afectades. "El meu més sentit condol a la família del mort", ha afegit. Està previst que almenys la meitat dels passatgers reprenguin el viatge en les pròximes hores, en espera que una investigació aclareixi els fets i confirmi les causes de la mort del passatger.