Barcelona

Albert López admet a la presó el crim de la Guàrdia Urbana per obtenir permisos penitenciaris

Rosa Peral també ha sol·licitat sortir de la presó en complir una quarta part de la pena imposada

Albert López en la inspecció ocular de l'escenari del crim.

Albert López en la inspecció ocular de l'escenari del crim. / PAU VENTEO - EUROPA PRESS

Europa Press

Albert López ha reconegut davant els treballadors de la presó de Quatre Camins el crim de la Guàrdia Urbana, pel qual va ser condemnat amb Rosa Peral, amb la intenció d'aconseguir permisos penitenciaris, han informat fonts judicials consultades per Europa Press.

López ha admès el crim pel qual va ser condemnat a 20 anys de presó i que havia negat fins que la sentència va ser ferma, ha avançat El Periódico de Catalunya, del mateix grup editorial que EMPORDÀ.

Les fonts esmentades han aclarit que López no ha fet cap escrit o compareixença formal per reconèixer el crim, sinó que ho ha expressat davant l'equip que el tracta a la presó.

En aquest sentit, fonts penitenciàries consultades per Europa Press han recordat que López va acceptar des que va arribar a la presó seguir un programa individual de tractament, amb el qual un equip de psicòlegs, educadors i altres professionals treballa per a la reparació de la víctima i el reconeixement del delicte, entre altres aspectes.

Els informes d'aquests treballadors serveixen a la junta de tractament per valorar cada sis mesos una possible progressió del grau penitenciari i per respondre a peticions de permisos que no superin les 48 hores.