Alerta de la Guàrdia Civil pel que està passant a Vinted i Wallapop

Els ciberdelictes i les estafes en Internet estan a l'ordre del dia, també en aplicacions populars

Guàrdia Civil.

Guàrdia Civil. / GUARDIA CIVIL - Archivo

P. O.

Els ciberdelictes i les estafes en Internet estan a l'ordre del dia, també en aplicacions populars com Vinted o Wallapop. Per això, les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, a més d'investigar cada cas adverteixen a la població sobre quins són els perills d'uns certs comportaments, direccions o aplicacions quan naveguem per la xarxa.

En les últimes setmanes, la Guàrdia Civil ha advertit a la ciutadania sobre el risc de dues aplicacions molt comunes que es troben presents en bona part dels telèfons.

Plataformes de compravenda

Les aplicacions en les quals la Guàrdia Civil ha demanat especial cura a la població són aquelles plataformes de compravenda d'articles de segona mà que, si bé per si mateixes no solen donar problema, l'ús fraudulent d'alguns usuaris pot donar lloc a problemes tant per a les persones que compren com per a les que embenin.

Les estafes en les aplicacions per a vendre i comprar objectes, peces de roba, mòbils i tota mena d'articles funcionen de diverses maneres. Per exemple, hi ha qui posa a la venda un article i en enviar-lo al comprador es troben que aquest ha denunciat que no li ha arribat per a quedar-se tant amb el producte com amb els diners de la devolució.

Alerta de frau

Una altra forma bastant comuna de cometre frau a través de les aplicacions de segona mà és negociar amb el comprador o venedor sortir de la plataforma per a eliminar les despeses de gestió: d'aquesta manera, l'estafador s'assegura que l'altra persona queda desproveïda de mecanismes de seguretat i té via lliure per a enganyar-la en cas de desitjar-ho.