Tallada l'autopista AP-7 per una forta pedregada i l'Eix Transversal per neu

L'autopista AP-7 buida de trànsit després d'una forta calamarsada  / Albert Segura

L'autopista AP-7 buida de trànsit després d'una forta calamarsada / Albert Segura

EFE

Una forta pedregada que ha començat a caure a mitja tarda ha obligat a tallar l'autopista AP-7 per als dos sentits de la marxa entre les localitats de Llinars del Vallès i Sant Celoni, mentre que la neu també ha tallat l'Eix Transversal a Santa Coloma de Farners (Selva).

El Servei Català de Trànsit ha informat que la pedregada està afectant també la circulació a la C-35, a la mateixa comarca del Vallès, així com a la C-25, entre Espinelves (Girona) i Sant Julià de Vilatorta (Osona).

Diversos efectius, segons Trànsit, treballen en aquests moments per retirar el gel de la pedregada i estendre sal a la calçada perquè es pugui reobrir l'autopista.

Es dona la circumstància que poc abans que es tallés l'AP-7 per aquesta incidència meteorològica s'ha registrat un accident en aquesta via, en sentit Girona, que ha ocasionat tres quilòmetres de retenció a Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental).

A la carretera C-25, coneguda com a Eix Transversal, la neu ha obligat a tallar també el trànsit entre Santa Coloma de Farners i Folgueroles, totes dues a la província de Barcelona.

Per aquest cas, el Departament de Territori de la Generalitat ha activat màquines llevaneu per netejar la calçada i estendre sal.

Trànsit demana als conductors que extremin la prudència al volant per evitar accidents.