SUCCESSOS

Un nen de 9 anys sobreviu dos anys tot sol a casa, sense aigua calenta ni electricitat

La mare ha estat condemnada per deixar sol el seu fill, que s'alimentava de pastissos i llaunes, i es dutxava amb aigua freda

Els serveis socials i l'escola no van detectar res perquè el nen era un bon estudiant i anava correctament vestit al centre.

Els serveis socials i l'escola no van detectar res perquè el nen era un bon estudiant i anava correctament vestit al centre. / SHUTTERSTOCK

EFE

El cas del nen francès que va viure només entre els 9 i els 11 anys, motiu pel qual la seva mare ha estat condemnada judicialment, ha impactat aquesta setmana a França.

Un tribunal d'Angulema (centre de França) va condemnar la mare a sis mesos de vigilància electrònica, després de considerar demostrat l'abandonament perquè havia anat a viure amb una amiga després del divorci del seu marit.

El nen es va quedar a la petita localitat de Nersac i s'alimentava com podia, de menjar fred que de vegades robava i de vegades li donaven els veïns del bloc d'habitatges socials on residia.

Bon estudiant

Els serveis socials i l'escola no van detectar res perquè el nen era un bon estudiant que complia les seves tasques i anava correctament vestit al centre .

"Repto a qualsevol que pugui dir que hagués detectat aquesta situació", va assenyalar l'alcaldessa de Nersac, Barbara Coutourier, a mitjans locals.

Tot i això, van ser alguns veïns els que finalment van donar la veu d'alerta.

La mare, de 39 anys, va defensar la seva innocència davant del tribunal, però va ser declarada culpable després del testimoni d'alguns veïns i la investigació de la fiscalia, que va mostrar que a l'apartament no hi havia mostres que hi vivia un adult i el frigorífic estava buit.

A més, les dades telefòniques demostraven que la mare no dormia amb el fill ni l'acompanyava a l'escola.

TEMES