Els Mossos descarten el mòbil de violència de gènere en el tiroteig mortal de Figueres

La Divisió d'Investigació Criminal investiga el tiroteig i les causes de la mort de l'agressor

La casa custodiada amb un vehicle policial.

La casa custodiada amb un vehicle policial. / ACN

Gemma Tubert

Els Mossos d'Esquadra descarten, a priori, la violència de gènere com a motiu del tiroteig de Figueres d'aquest dimarts a la nit, que va acabar amb la mort de l'agressor abatut a trets per la Guàrdia Urbana. La Divisió d'Investigació Criminal (DIC), que s'ha fet càrrec del cas, investiga l'origen del tiroteig i també les causes de la mort de l'agressor. Tot i que descarta el mòbil masclista, si que hi havia lligams familiars entre l'home, de 71 anys, i les dues persones a qui va amenaçar amb una escopeta. Segons fonts municipals, es tractava de l'excunyada i la neboda. Els fets van passar cap a les vuit del vespre en una casa aïllada del carrer Indiquetes.

L'home va arribar a la casa armat amb una escopeta del calibre 12 i va amenaçar la dona i la filla, que van aconseguir entrar a la casa i refugiar-se. Un cop dins van trucar una veïna, que és agent de la Guàrdia Urbana.

VÍDEO | Aquesta és la casa on es va produir el tiroteig mortal de Figueres

ACN

L'agent els va donar les primeres recomanacions, com ara que abaixessin les persianes i va demanar reforços. L'agressor va disparar en diverses ocasions contra la façana de la casa i alguns dels trets van trencar la finestra del menjador.

Quan la Guàrdia Urbana hi va arribar, l'home els va encanonar i disparar. Els agents van respondre amb diversos trets. L'home en va rebre fins a cinc a diverses parts del cos. Entre elles, a la galta, el braç, el genoll i el tòrax. L'actuació va aconseguir neutralitzar-lo i detenir-lo.

Els efectius d'emergències el van intentar reanimar i el van traslladar a l'hospital de Figueres, on va morir cap a les onze de la nit. Cap altra persona va resultar ferida.

Fins al lloc dels fets, s'hi van desplaçar efectius dels Mossos d'Esquadra, que s'han fet càrrec de la investigació. La policia continua custodiant la casa i recollint informació.

TEMES