Troben una bebè viva i amb el cordó umbilical en un contenidor a Sevilla

Els veïns del carrer van treure la nena del contenidor i la van traslladar als serveis mèdics, on es troba en observació i en estat estable

El nadó trobat al contenidor.

El nadó trobat al contenidor. / Subdelegació del Gobierno Andalucía / EFE

EFE

Un veí de Los Palacios i Villafranca (Sevilla) ha trobat aquesta tarda en un contenidor a una nadó viva recent nascuda que encara tenia el cordó umbilical, i que ha estat ingressada en un hospital.

La Guàrdia Civil ha informat EFE que poc abans de les 18.00 hores ha estat trobada la criatura, que havia estat tirada a un contenidor d'escombraries orgàniques al carrer Mariano Benlliure.

La nena ha estat treta molt de pressa del contenidor i portada als serveis mèdics pels mateixos veïns del carrer.

La criatura ha ingressat d'urgència a l'hospital Virgen de Valme, on, inicialment, sembla fora de perill, alhora que s'ha iniciat la investigació per intentar localitzar la mare, en funció de les dades sobre embarassos o d'una possible prova d'ADN.

La Guàrdia Civil ha concretat que la nena va poder ser trobada gràcies al fet que un veí va sentir el seu plor des de l'interior del contenidor, traient-la ràpidament i portant-la al centre de salut del municipi, situat a un quilòmetre aproximadament d'on va ser trobada.

Tot just ser revisada es va activar el seu trasllat urgent a l'hospital sevillà, on es troba en observació i en estat estable.

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació del cas, una vegada s'ha resolt la primera urgència, que era garantir l'evacuació del nadó a un centre sanitari com més aviat millor.