Dos perillosos fugitius intenten atropellar la Policia Nacional a Figueres que els acaba disparant i ferint un d'ells

Ambdós estaven buscats per homicidi a França ja que havien participat en la mort d'un membre d'una banda rival

Agents de la Policia Nacional. / CAS OBERT

Agents de la Policia Nacional. / CAS OBERT

Eva Batlle

El Grup de Fugitius de la Policia Nacional a Barcelona ha detingut avui a Figueres dos fugitius perillosos buscats a França. Un dels delinqüents ha acabat ferit d'una cama per trets d'arma de foc. Ambdós estaven buscats per homicidi a França ja que havien participat en la mort d'un membre d'una banda rival en aquest país.

La Policia Nacional estava fent seguiment d'un dels escapolits que tenien una Ordre de Detenció Europea (ODE) i avui tenia com a objectiu detenir-lo. Els han seguit a primera hora del matí fins a la Ronda sud de Figueres i a prop d'una benzinera pròxima als cinemes que hi ha en aquesta zona industrial, l'han intentat aturar i arrestar.

El problema ha vingut quan aquest en veure els agents en comptes de fer-los cas perquè s'aturessin el conductor ha intentat fugir del lloc dels fets. Ha envestit un vehicle policial i ha intentat atropellar els agents.

Davant la perillositat dels fets, un dels policies no ha dubtat a disparar diversos trets contra les rodes del cotxe perquè no pogués marxar de la zona. El fugitiu que buscaven volia fugir també i ha rebut un tret a la cama. Aquest es troba fora de perill i ja ha tingut l'alta de l'hospital.

Arran dels fets s'ha acordonat i tancat l'accés en aquesta zona de Figueres i s'hi ha desplaçat la Guàrdia Urbana de Figueres per fer les gestions del trànsit necessàries.

Un segon fugitiu

Ambdós homes han acabat arrestats pels fets i quan la Policia Nacional estava identificant l'altre ocupant del vehicle s'ha trobat amb una sorpresa. El segon implicat també tenia una odre de detenció i extradició europea pels mateixos fets. Per tant, ambdós eren fugitius buscats a Europa.

Ambdós estaven buscats per homicidi a França ja que havien participat en la mort d'un membre d'una banda rival a França. Aquest homicidi es va originar per un afer de tràfic de drogues, concretament, per robatori d'estupefaents d'un grup a l'altre.

Aquesta investigació policial hi ha participat la Policia Nacional i també la francesa que ha permès localitzar el primer fugitiu per la zona de l'Alt Empordà i avui la sort segurament ha portat a trobar el segon amb el primer a la ciutat de Figueres. Ambdós comptaven amb l'ordre de detenció europea i d'extradicció per part de les autoritats franceses.