Enxampen un xofer que havia sortit de la Jonquera amb un camió carregat amb una tona d'haixix

Condemnen el camioner a 6 anys de presó i a una multa duanera de dos milions d'euros

Els fardells d'haixix intervinguts.

Els fardells d'haixix intervinguts. / DOUANE FRANÇAISE

Eva Batlle

La policia de duanes francesa ha enxampat un xofer que havia sortit de la Jonquera amb un camió carregat amb una tona d'haixix. Aquest ha acabat condemnat a 6 anys de presó i a una multa duanera de dos milions d'euros.

Els fets són de la nit de l'11 setembre quan els agents de duanes de la brigada de Narbona van fer aturar un camió frigorífic amb plaques espanyoles a l'autopista A9 que circulava en sentit Perpinyà-Narbona. El control es va realitzar a la zona de Sigean. Un cop identificat, el conductor va informar els policies que venia de la Jonquera i que anava a lliurar la seva mercaderia a Itàlia, concretament a Torí.

L'haixix estava camuflat entre dipòsits.

L'haixix estava camuflat entre dipòsits. / DOUANE FRANÇAISE

Aleshores, els agents de duanes van decidir comprovar la càrrega. D'entrada durant l'escorcoll van trobar-se quan el tràiler portava dipòsits de plàstic de 1.000 litres, buits i que eren usats. La sorpresa va venir amb el que van trobar enmig d'aquesta càrrega, hi havia nombrosos fardells amb haixix. En total hi havia 1.008 quilos dividits en 28 bosses.

Arran dels fets, el conductor va quedar detingut pels fets per indicació del fiscal, va ser lliurat als serveis de la Policia Judicial.

La setmana passada, el dia 20, l'acusat va passar davant del jutjat de Narbona i va acabar condemnat a 6 anys de presó, 10 anys de prohibició d'entrada a França i una multa duanera de dos milions d'euros, indica la policia francesa.