Moren dos homes després d'enfonsar-se el veler on viatjaven al Port de la Selva

Els navegants han alertat els efectius d'emergències però haurien mort ofegats intentant fugir de l'accident

Moren dos homes després d'embarrancar el veler en què navegaven al Port de la Selva

GEMMA TUBERT

Eva Batlle

Dos homes han aparegut morts aquesta matinada a tocar un veler embarrancat al Port de la Selva.

Els dos cadàvers suraven a l'aigua i han hagut de ser rescats. De moment es desconeix com han mort, però tot apunta a mort accidental. Les víctimes són dos ciutadans francesos que de 78 i 76 anys.

El 112 ha rebut l'avís quan eren tres quarts d'una de la nit per dirigir-se fins a la costa de la urbanització del Cap de Bol per un veler embarrancat que ha xocat contra l'illot que porta el mateix nom que la zona residencial.

A la zona s'han desplaçat d'entrada la Guàrdia Municipal del Port de la Selva que ràpidament han localitzat el veler embarrancat. A la zona també hi han anat els Mossos d'Esquadra, dues dotacions dels Bombers, el SEM i l'helicòpter de Salvament Marítim. S'han dirigit fins a la zona on s'han trobat els dos cossos de dos homes surant.

Els Bombers han arribat a la zona i han anat fins on hi havia les víctimes surnat i les han tret fins a les roques. Posteriorment, efectius de Salvament Marítim amb l'helicòpter han rescatat les dues víctimes a tocar del far de S'Arnella, indiquen des dels Bombers.

Han portat els dos homes fins a la platja i el SEM ha intentat reanimar les dues víctimes, però els sanitaris malgrat els esforços no els han pogut remuntar. El metge ha certificat la mort d'ambdós homes.

Moren dos homes després d'embarrancar el veler en què navegaven al Port de la Selva

Mort accidental

La policia judicial de la Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació per aclarir què ha succeït. La Guàrdia Civil descarta que hi hagi signes de violència i d'entrada s'apunta a morts accidental. Els investigadors treballen en la línia que els dos homes haurien mort intentant sortir del veler que s'ha enfonsat. Efectius dels GEAS està previst que es desplacin a la zona.

De fet, són ells mateixos qui han alertat que tenien emergència amb un avís de SOS. La mala mar podria haver-los fet una mala passada i haurien mort ofegats intentant fugir del tràgic accident marítimAixò últim però ho hauran de ratificar els informes forenses.

Aquest matí el veler encara es pot veure el veler enfonsat a la zona i només se'n veu el màstil. Quan al veler, està previst treure'l el més aviat possible però el temporal podria ajornar-ho fins el cap de setmana quan la previsió és més bona, de cara a diumenge o dilluns.

Pel que fa al trajecte que feien els dos navegats, algunes fonts apunten que podria haver anat a la deriva i haurien acabat al Port de la Selva. I d'altres que es dirigissin a port en el moment dels fets però per ara no hi ha res clar.

Molt mala mar i vent

L'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera explica que de moment desconeixen si els dos morts s'allotjaven al municipi i n'havien sortit o hi tornaven.

D'altra banda, relata que porten molts dies de mala mar a la zona i que era "agosaran" navegar -si ha estat el cas dels dos morts en l'accident- per la tramuntana i el fort temporal de vent que feia amb ràfegues de fins a 90 km/hora. Una mostra d'aquest fort moviment marítim i del perill, explica, és que la els pescadors de la zona no han sortit a navegar la darrera setmana per les condicions climatològiques.