Set ocupes detinguts a Llançà després d'agredir i intentar atacar la policia amb un ganivet durant el desallotjament del pis on vivien

La Policia Local, amb el suport de la Nacional, executaven el desallotjament d'un pis ocupat quan els inquilins il·legals s'hi van resistir i es van mostrar violents

Els arrestats compten amb antecedents per robatoris i també han causat problemes a veïns des que es van instal·lar al domicili de forma il·legal

Els ocupes detinguts a Llançà després d'agredir i intentar atacar la policia.

Els ocupes detinguts a Llançà després d'agredir i intentar atacar la policia. / POLICIA LOCAL DE LLANÇÀ/DDG

Eva Batlle

La Policia Local de Llançà amb el suport de la Policia Nacional van detenir aquest dimarts set ocupes durant el desallotjament d'un pis on vivien il·legalment.

Els ocupes es van mostrar agressius en tot moment quan van anar-los a desallotjar i això va acabar amb agents locals agredits i fins i tot un d'ells va intentar atacar la policia amb un ganivet. Les persones desallotjades van acabar acusades de ser presumptes autors de diversos delictes: desobediència greu i atemptat contra als agents de l'autoritat i un contra la salut pública.

Els arrestats compten amb antecedents policials per robatoris amb força en domicilis, furts i a banda, també han causat problemes a veïns i a la policia des que es van instal·lar al domicili de forma il·legal.

Aquest grup està instal·lat en aquest pis des del 31 d'octubre en un pis del carrer Núria, però prèviament també havia estat ocupat. Durant el temps que hi han viscut la Policia Local els ha intervingut marihuana, han acabat també denunciats o detinguts per manca de respecte i insults i amenaces a la policia, les seves famílies, entre altres.

Els fets d'aquest dimarts van començar cap a dos quarts de dotze quan s'havia de fer el desallotjament del pis ocupat del carrer Núria. El grup d'intervenció ràpida (GIR) de la Policia Local format per sis agents i dues dotacions més del servei ordinari de la policia Local de Llançà, juntament amb dues dotacions de Policia Nacional van donar suport i acompanyar la comitiva judicial per realitzar el desallotjament.

Quatre ferits

A partir d'aquí va començar tot, van sorprendre els ocupes a casa i la policia va intentar mediar, però aquests es van negar a sortir del domicili. Es van resistir de tal manera, indiquen fonts policials, que van començar a cridar insultar i a llençar objectes als agents. Fins i tot, un d'ells va agafar un ganivet de cuina i va amenaçar i volia atacar els policies. Arran d'aquesta arma blanca, els policies es van haver de defensar amb els escuts i cascs i finalment van utilitzar les pistoles de gas pebre.

Després d'aquests moments de tensió, tots set van acabar detinguts alguns d'ells, reduïts a l'interior del domicili i d'altres ja al carrer.

A conseqüència dels fets, quatre policies locals van haver de ser atesos al CAP per contusions i dos d'ells perquè van inhalar gas pebre.

Pel que fa als arrestats, tenen entre 18 i 27 anys i un d'ells durant l'operació policial li van requisar marihuana, i per això està arrestat com a presumpte autor de tràfic d'estupefaents. Tots ells van ser traspassats als Mossos d'Esquadra de Figueres, que són els que els passen a disposició judicial.

Pis lliure

Pel que fa al pis ocupat des de finals d'octubre per aquests ocupes "delinqüencials", el propietari ha pogut recuperar-ne la propietat perquè ja ha quedat lliure. D'altra banda, informa la Policia Local, ahir s'hi va instal·lar una porta i un pany nou així com una alarma per evitar noves ocupacions.

Aquesta no és l'única actuació que ha fet la Policia Local contra les ocupacions en les últimes setmanes. El dia 8 de novembre van realitzar un operatiu que va acabar amb un edifici desallotjat al carrer Nord i també, es van desplaçar a un altre pis ocupat al carrer Núria. En aquest cas, es va van detenir dos ocupes que tenien requeriments pendents, concretament per robatoris en domicilis. Edifici que aquesta setmana ha pogut ser desallotjat. Prèviament, ja des del mes d'octubre s'han fet diversos operatius policials que consisteixen també amb identificacions a l'estació de tren per evitar que gent que va amb tren a la localitat acabi realitzant ocupacions, entre altres.

Des de l'Ajuntament de Llançà i la Policia Local s'ha anunciat la creació d'un equip d'agents de Policia Local per combatre les ocupacions i que es blindaran les urbanitzacions amb càmeres.