Detenen un home a la Jonquera per una presumpta estafa i falsificació de bitllets

L'individu va intentar efectuar una compra en un centre comercial per un import de 630 euros mitjançant deu bitllets de 50, que posteriorment es van confirmar que eren falsos

Els bitllets falsos sostrets per la policia.

Els bitllets falsos sostrets per la policia. / Policia Local de la Jonquera

Emporda.info

Un home de nacionalitat francesa va ser detingut a la Jonquera per presumpta estafa i falsificació de bitllets, el passat 12 de novembre.

Els fets van ocórrer a les 14:53 hores a l'interior del centre comercial Gran Jonquera, quan l'home va intentar efectuar una compra per un import de 630 euros mitjançant deu bitllets de 50 euros, que posteriorment es van confirmar que eren falsos. La detenció es va realitzar després que els serveis de seguretat de l'establiment alertessin immediatament les autoritats locals en descobrir la possible transacció il·lícita. La Policia Local va respondre ràpidament i va efectuar les comprovacions necessàries amb l'ús de raigs UV per verificar l'autenticitat dels bitllets. L'individu va ser traslladat al jutjat en funcions de guàrdia de Figueres.

Des de l'Ajuntament es destaca que aquest incident posa de manifest "l'efectivitat de la col·laboració entre els serveis de seguretat del centre comercial Gran Jonquera i la policia local per garantir la seguretat a la localitat", apunta el primer tinent d'alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Rafael Medinilla. A més, diu, "reforça el compromís de la policia amb la resposta immediata davant de possibles activitats delictives".