Álvaro Prieto va rebutjar l’ajuda de Renfe: un carregador de mòbil i trucar al seu pare

Va rebutjar l’ajuda que li va oferir el personal de Renfe, segons ha remarcat el delegat del Govern central a Andalusia, Pedro Fernández

Va rebutjar l’ajuda que li va oferir el personal de Renfe.

Va rebutjar l’ajuda que li va oferir el personal de Renfe. / EP

El Periódico

El jove cordovès Álvaro Prieto, desaparegut el 12 d’octubre i el cadàver del qual va ser localitzat aquest dilluns de manera fortuïta al moure’s un tren aturat a la zona de tallers de l’estació de Santa Justa des del mes d’agost passat, va rebutjar l’ajuda que li va oferir el personal de Renfe, segons ha remarcat el delegat del Govern central a Andalusia, Pedro Fernández.

Fernández s’ha mostrat convençut que els gossos de la Policia Nacional sí que haurien trobat el cadàver en la batuda que precisament estava prevista aquest dilluns a la zona on va ser localitzat de manera casual Prieto. De fet, va ser un càmera de televisió el que va gravar el moviment del tren i va descobrir que hi havia un cadàver, i en va donar avís a Renfe i a la policia.

Quant a què va passar dins de l’estació sevillana una vegada que el jove mort va ser descobert sense bitllet dins del tren que el portaria a Còrdova capital, el delegat del Govern central ha assegurat que «no va voler acceptar l’ajuda» que se li va oferir perquè pogués carregar el mòbil, que s’havia quedat sense bateria. «Se li va oferir un carregador, fins i tot la possibilitat que parlés amb els pares, però s’hi va negar. No en sabem la raó ni el motiu», ha remarcat.

«De fet, quan abandona Santa Justa, i allà hi ha les càmeres, ho fa sol i de manera voluntària, ningú el força a sortir, ni moltíssim menys d’una estació pública, ningú el coacciona, o el pressiona perquè en surti, al contrari», assenyala.

Fernández, també en una entrevista a la cadena SER, remarca que «en cap moment va propiciar cap situació de maltractament» cap a un jove que «anava una miqueta perdut».