Cau una banda de tràfic d'anabolitzants amb ramificacions a Girona i detenen un dels seus membres a Figueres

La Guàrdia Civil ha intervingut més de 62.000 dosis de substàncies prohibides valorades en prop d'un milió d'euros

Els anabolitzants intervinguts per la Guàrdia Civil.

Els anabolitzants intervinguts per la Guàrdia Civil. / Guàrdia Civil

E.B.

La Guàrdia Civilha desarticulat una banda de tràfic de substàncies anabolitzants a Girona, Múrcia i València. Aquesta operava a tot l'Estat i importava la mercaderia de diferents països d'Europa i Àsia.

L'operació policial s'ha saldat amb la intervenció de més de 62.000 dosis de substàncies prohibides valorades en prop d'un milió d'euros i amb la detenció de dues persones, una d'elles a Figueres. També i una persona investigada. Tots, de nacionalitat espanyola, estan acusats de ser presumptes autors de delictes contra la salut pública, blanqueig de capitals i pertinença a grup criminal.

Els agents de Policia Judicial han portat a terme diversos registres domiciliaris a una localitat de Múrcia, on hi havia el principal punt d'emmagatzematge de la substància. Des d'on es dedicaven a importar la mercaderia per diferents països d'Europa i Àsia, burlant els controls de frontera i camuflant la mercaderia. Segons la Guàrdia Civil, aconseguien posar-la en circulació als diferents consumidors amb qui contactaven a través de xarxes socials.

Els agents han detingut els implicats a Múrcia i a Figueres. La persona investiga va ser localitzada a València.

Les diligències instruïdes, els detinguts i les substàncies intervingudes han estat posades a disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 dels de Figueres.