L'olotí Ferran Ruiz és un dels jugadors del Reial Madrid acusats de difondre un vídeo sexual

Ell i els seus tres companys s'exposen a una segons denúncia per haver enregistrat i compartit imatges d'una menor

La Ciutat Esportiva de Valdebebas. | EFE

La Ciutat Esportiva de Valdebebas. | EFE

Carla Gil Alberiche

Els quatre membres del planter del Reial Madrid que van ser detinguts i posats en llibertat dijous passat a la tarda són l'olotí Ferrán Ruiz, el gallec Juan Rodríguez i el balear Andrés García, jugadors del Reial Madrid C junt amb el grancanari Raúl Asencio, pertanyent al Reial Madrid Castella.

La denúncia presentada va ser contra l'olotí Ferrán Ruiz i el gallec Juan Rodríguez, que van ser presumptament els culpables de gravar les relacions sexuals consentides amb la menor, de 16 anys. Ruiz també ha passat pel planter de Girona, d'on va ser fitxat pel Reial Madrid el 2018.

El balear Andrés García, per la seva banda, tot i que no va gravar, va ser detingut per estar amb una altra noia que apareix al vídeo, aquesta major d’edat i que també té previst denunciar.

Quant al grancanari Raúl Asencio, va ser detingut junt amb els seus companys per ser investigat per ser al lloc dels fets el mes de juny passat, tot i que segons ha pogut saber aquest diari, mentre s’estaven desenvolupant les relacions sexuals i les gravacions ell era a la zona de piscines junt amb una altra de les noies. Un reservat de l’Amadors Beach Club, a Mogán, va ser l’escenari on van passar els fets el mes de juny.

Els quatre del planter del club blanc, durant les seves vacances, van quedar amb les tres noies per passar el dia a l’establiment d’oci. En un moment donat, mentre que Asencio se’n va a la zona de piscines amb una d’elles, les altres dues es queden a l’interior del reservat junt amb Ferrán Ruiz, Juan Rodríguez i Andrés García. Malgrat que les relacions van ser consentides en tot moment, no ho van ser les gravacions ni de bon tros la posterior difusió entre grups.

El mateix dia que es van produir els fets, les noies sospiten que durant la trobada sexual hi havia present un telèfon mòbil, una cosa que pregunten als futbolistes i ells confirmen. No obstant, ells es comprometen a esborrar el contingut. No va ser fins al 6 de setembre passat quan el vídeo arriba a la menor de 16 anys, moment en el qual, acompanyada de la seva mare, decideix anar a denunciar el cas davant la Guàrdia Civil de Santa María de Guía. L’altra dona present en el reservat (de 18 anys), tot i que en un primer moment acudeix de testimoni quan la seva amiga menor interposa la denúncia, també té la intenció de denunciar després de confirmar que també apareix en el vídeo.

Detenció i investigació

La tensió es va apropiar al migdia de dijous a Valdebebas, on es troba la ciutat esportiva del Reial Madrid. La Guàrdia Civil de Las Palmas es va presentar a les instal·lacions del conjunt madridista quan els jugadors estaven entrenant. Per no aixecar sospites, van acudir vestits de paisans i van registrar els vestidors del club per confiscar els telèfons mòbils dels quatre futbolistes, que posteriorment van ser traslladats a la comandància de Tres Cantos (Madrid) per passar a disposició judicial. Hores després, els esportistes quedaven en llibertat a l’espera de ser reclamats per l’autoritat judicial. Estan acusats d’un delicte de revelació de secrets.

Fins aquest moment, la Guàrdia Civil continua treballant amb els mòbils requisats per analitzar el seu contingut i determinar fins a quin punt es van estendre aquestes imatges d’índole sexual. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de les Canàries (TSJC), del cas es farà càrrec el Jutjat d’Instrucció número 3 de San Bartolomé de Tirajana (Gran Canària), que té competència sobre Mogán, municipi en el qual es van desenvolupar els fets el mes de juny passat.

Pendents de comparèixer davant del jutge

Fins ara, la informació de què disposa el jutjat indica que les diligències policials sobre els jugadors investigats no s’han completat.

Al tractar-se de relacions consentides, el cas no ha escalat a la categoria d’agressió sexual. Segons el Codi Penal, el delicte de revelació de secrets està regulat entre els articles 197 i 201. L’apartat número 2 de l’article 197 contempla una pena d’entre un i quatre anys de presó, però la pena augmentaria si la víctima es tracta d’un menor d’edat, com és el cas actual.