La policia avisa: si agafes el mòbil i escoltes aquestes paraules, penja ràpidament

Atent a aquest post si no vols acabar picant davant aquesta nova estafa telefònica

La policia avisa: si agafes el mòbil i escoltes aquestes paraules, penja ràpidament

La policia avisa: si agafes el mòbil i escoltes aquestes paraules, penja ràpidament / CC0

Bruna Segura

Les estafes que es duen a terme des del telèfon mòbil cada vegada són més presents al nostre dia a dia. Tant és així que des de la Policia Nacional han llançat un nou avís a través de xarxes socials per la proliferació d'una nova estafa en què, en el cas que no estiguis gaire atent, podria ser molt fàcil acabar caient ella.

Segons comenten, aquesta nova estafa comença rebent una trucada al mòbil de la víctima de, suposadament, la seva entitat bancària. Per tant, no és que la trucada arribi per part d'un número desconegut. En despenjar, la persona que estigui patint la trucada, escoltarà una cosa similar al següent: "Et truco de la teva entitat bancària. Per motius de seguretat, no verbalitzis la teva clau. Marca-la al teclat".

Evidentment, amb tota la teva bona fe, potser decideixis marcar-la, però això serà un gran error, ja que amb això només els delinqüents podran aconseguir les teves claus de la teva banca en línia.

Tot això ho expliquen a través d'un vídeo vist a l'Instagram de la Policia Nacional: "T'acaben d'estafar amb una nova modalitat de spoofing. Com? U: et truquen del teu banc i comproves que el número efectivament coincideix, però no. No són ells. Ho han suplantat perquè no ho detectis".

"Dos. Et demanen que teclegis la clau d'accés a la teva banca en línia. Tres: si ho fas, captaran les pulsacions al teu terminal i es faran amb les teves claus". Molts usuaris es pregunten als comentaris com és possible que, simplement teclejant el nombre, els lladres sàpiguen quines xifres es marquen. Altres han respost que potser és pel so: cada número en té un de característic, de manera que a l'altra banda de la línia els poden descobrir.

"Compte amb aquesta nova modalitat de #spoofing! Podrien aconseguir les teves claus sense que detectis que es tracta d'una #estafa", ha escrit la Policia al costat del vídeo.