Salven «in extremis» una dona que s'havia ennuegat sopant i havia quedat inconscient a Llançà

Agents de la Policia Local li van fer la maniobra d'Heimlich però no va funcionar i posteriorment, la van recuperar amb maniobres de reanimació i el DEA

La doctora del SEM li va poder extreure la fruita que li obstruïa les vies respiratòries

Un vehicle de la Policia Local de Llançà

Un vehicle de la Policia Local de Llançà / POLICIA LOCAL DE LLANÇÀ

Eva Batlle

Salvament «in extremis» d'una dona que s'havia ennuegat sopant i havia quedat inconscient a Llançà.

Els fets van ocórrer dijous passat -10 d'agost. cap a un quart de nou del vespre quan la Policia Local de Llançà va rebre l'avís d'una persona que estava en apartament de la zona de Sant Carles. Aquesta va explicar-los que una familiar, la dona de 65 anys, mentre sopava s'havia ennuegat amb un tros de fruita i que tenia problemes per respirar.

Els dos policies van anar fins al domicili i es van trobar amb la situació crítica. La dona tenia problemes per respirar i un dels policies va fer-li la maniobra d'Heimlich. Aquesta però no va funcionar, un fet que pot succeir, indiquen fonts policials, en gent d'edat avançada.

La víctima a més, va quedar inconscient i va entrar en parada respiratòria. Per això, els policies locals van assistir-li d'entrada obrint-li les vies respiratòries amb una maniobra i posteriorment, li van fer les maniobres de reanimació. Van començar els massatges cardíacs i li van col·locar el desfibril·lador (DEA).

Mentre realitzaven aquestes maniobres també va arribar el SEM amb la unitat medicalitzada. La doctora va treure-li la peça de fruita que li obstruia les vies amb unes pinces i va començar a respirar.

Amb tot això, va començar a respirar i un cop estabilitzada, el SEM la va evacuar a l'hospital comarcal de Figueres. On va quedar ingressada en vigilància intensiva i un cop recuperada, aquest dilluns va ser donada d'alta.

Des de la Policia Local es van felicitar els dos policies i també ho van fer el regidor de Policia i l'alcaldessa. Els agents de la Policia Local de Llançà estan formats en primers auxilis i ús dels DEA, cosa que facilita aquest tipus de salvaments, indiquen des del cos d'emergències.

Subscriu-te per seguir llegint