Dos detinguts per l'agressió homòfoba a tres persones a Salt

Els Mossos van arrestar un dels sospitosos el 15 d'agost i al segon implicat aquest dijous a la matinada

Pla conjunt de dos agents dels Mossos d'Esquadra

Pla conjunt de dos agents dels Mossos d'Esquadra / ACN

ACN

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos joves per l'agressió homòfoba a tres persones a la sortida d'un local d'oci de Salt (Gironès) la matinada del 12 d'agost. Els arrestats tenen 20 i 24 anys i són veïns de la població i de Girona. A un d'ells el van detenir el 15 d'agost i al segon sospitós la matinada d'aquest dijous. Precisament ahir, unes 300 persones es van concentrar davant l'Ajuntament de Salt per condemnar l'atac. Els fets van passar a quarts de set del matí, quan un grup de persones sortia d'una festa que havia organitzat l'Espai LGTBI Girona a la Mirona. Mentre estaven parlant a fora del local, dos joves els van començar a increpar amb insults homòfobs i van agredir físicament tres activistes LGTBI que hi havia.

Una de les víctimes va rebre un cop de puny i va perdre el coneixement uns moments. Davant d'això, alguns dels organitzadors de la festa i altres activistes van trucat als serveis d'emergències. Una ambulància va atendre les tres víctimes en el lloc dels fets i els va traslladar a l'hospital Santa Caterina.

Per altra banda, els Mossos d'Esquadra també es van desplaçar fins a l'exterior de La Mirona per parlar amb els testimonis i saber què havia passat. Els Mossos van obrir una investigació i les víctimes van formalitzar la denúncia el mateix dia a la tarda.

Els Mossos d'Esquadra han detingut el dos suposats autors de l'agressió homòfoba. Al primer el van arrestar el 15 d'agost i al segon aquesta mateixa matinada.

Aquest dimecres a la tarda, unes 300 persones es van concentrar davant de l'Ajuntament per condemnar l'atac. L'acte va comptar amb els parlaments dels alcaldes accidentals de Girona i Salt, Gemma Geis i Àlex Barceló, així com també diversos regidors dels dos consistoris. A més, els portaveus de l'Observatori Contra l'Homofòbia i l'espai LGTBI de Girona van llegir un manifest per condemnar els fets. L'acte va acabar amb "un minut de molt de soroll" que els organitzadors van voler substituir pel minut de silenci per fer palès que no aconseguiran callar-los.