Mor una dona després posar-se alcohol a la pell, encendre's un cigar i calar-se foc sense voler

La morta, una veïna de Iecla de 71 anys, va ser ingressada a l'hospital dijous després de patir greus cremades

L'hospital Verge de l'Arrixaca, en una imatge d'arxiu.

L'hospital Verge de l'Arrixaca, en una imatge d'arxiu. / LOM

Ana Lucas

Posar colònia o alcohol a la pell  era un  remei  popular per reduir ràpidament la calor. Així mateix, l'alcohol de romaní serveix per a dolors musculars o articulars, així com per molèsties causades per corrents d'aire, fred o exposició a la humitat. Tot i això, i malgrat que és del tot cert que  l'alcohol pot refredar temporalment  la pell a mesura que s'evapora, el seu ús és perillós. Pot resultar  letal .

És el que li ha passat a una veïna de la localitat murciana de Iecla. Segons han indicat fonts properes al cas, la dona hauria decidit, per pal·liar la calor que aquests dies s'estèn per la comunitat murciana, amarar-se amb alcohol a diferents parts del cos. No obstant, poc després de fer-ho, la veïna, de  71 anys, es va encendre un cigar , amb la qual cosa es va calar foc a a ella mateixa sense voler.

La dona va ser traslladada, amb greus cremades, al  Virgen de la Arrixaca de Múrcia, on finalment no va poder recuperar-se de les lesions i aquest dijous al matí va expirar .

El seu cos va ser traslladat des de l'hospital a dependències de l'Institut de Medicina Legal, perquè l' autòpsia  corrobori la causa del decés.