Cop a una banda que venia marihuana en embolcalls de llaminadures

Es venien entre 6,50 i 30 euros

La Guàrdia Civil ha fet algun escorcoll a la província de Girona

Cada tipus de marihuana oferia un "sabor extra" i contenia un alt contingut en THC fet que augmenta la seva toxicitat 

La marihuana camuflada en llaminadures confiscada per la Guàrdia Civil

La marihuana camuflada en llaminadures confiscada per la Guàrdia Civil / GUÀRDIA CIVIL

EFE/DDG

La Guàrdia Civil ha desmantellat una banda que venia marihuana en embolcalls de llaminadures. Venien la droga camuflada en embolcalls de caramels en establiments de nutrició esportiva, growshops, expenedores de tabac i estacions de servei de diverses províncies espanyoles. Les actuacions s'han dut a terme principalment a Andalusia però també a Girona, entre altres províncies. Vainilla, gelat i xiclet són alguns dels sabors "extra" de la marihuana amb un "alt nivell de toxicitat" que venia l'organització criminal.

L'operació, coordinada per la Fiscalia d'Almeria i el Jutjat de Primera Instància de Berja (Almeria), s'ha saldat amb 9 detinguts i 147 investigats, després de fer quatre registres a Granada i València i fins a 244 inspeccions en establiments de 31 províncies espanyoles.

Es tracta de la primera operació d'aquest tipus desenvolupada a Espanya i segons la Guàrdia Civil, a trama publicitava els seus productes com a "cultiu ecològic de cànem, flor d'ús ornamental i col·leccionisme" i oferia embolcalls i pots amb noms i colors que simulaven els de les llaminadures que anaven del gram als 20 grams, amb preus entre els 6,50 i els 30 euros. Cada tipus de marihuana oferia un "sabor extra" i conté un alt contingut en THC que augmenta la seva toxicitat respecte a la qual habitualment es troba a la venda de forma il·legal, han precisat les fonts de l'institut armat.

Laboratori

Els productes estaven exposats al costat del tabac i les xocolatines en establiments als quals se subministrava la marihuana amb una "base de legalitat camuflada". Així mateix, destaca la intervenció duta a terme en una empresa de Granada, que segons fonts properes al cas, es tracta de Relash Lab Corporation 420 SL, amb seu en una nau al polígon 'La Paloma' de Padul (Granada). Segons aquestes fonts, a la nau s'havia disposat una zona de recepció al públic a la planta baixa on era possible tastar fins a una vintena de sabors de la marihuana.

A més, a la segona planta els detinguts comptaven amb un laboratori on treballaven químics i altres professionals perquè la neteja dels cabdells fos "perfecta", amb bidons per aportar els diferents sabors i un procés de tractament per seguir la producció, data i generar albarans.

A més, disposaven d'una zona de plantació i una altra d'administració per poder atendre comandes a través d'internet que eren remesos per missatgeria o per atendre els grans clients del suposat entramat.

A l'operació han intervingut prop de dues tones de cabdells de marihuana, més de 100 plantes de marihuana, 12 quilos de picada d'haixix, més de cinc quilos de resina d'haixix, dos vehicles, prop de 20.000 euros en efectiu i 51.000 euros més euros han quedat immobilitzats en un compte bancari a disposició judicial i material informàtic divers, segons la policia.

L'operació es va iniciar arran de diverses investigacions dutes a terme per la Guàrdia Civil a Almeria després de tenir coneixement que a diferents establiments de la província s'estaven comercialitzant productes psicotròpics derivats del cànnabis amb aparença legal.