Detinguts per fabricar més de 66.000 llaminadures amb marihuana

L'aparença dels productes i la forma com estaven embolicats podria donar a equívoc a una persona que desconeix el contingut

Detinguts per fabricar més de 66.000 llaminadures amb marihuana.

Detinguts per fabricar més de 66.000 llaminadures amb marihuana. / Mossos d'Esquadra

ACN

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre persones a Barcelona per elaboració i tinença de 66.000 llaminadures i xocolatines amb cànnabis. Els arrestats –tres homes i una dona d'entre 32 i 42 anys- tenien una plantació de marihuana al soterrani d'un local que feien servir com a magatzem al districte d'Horta-Guinardó. En aquest recinte guardaven un centenar de caixes plenes de productes alimentaris que contenien THC (un cannabinoide psicoactiu) i més de 2.000 esqueixos de marihuana. El valor aproximat de totes les llaminadures i xocolatines decomissades és d'entre 120.000 i 150.000 euros al mercat il·lícit, segons ha detallat la policia catalana, que va iniciar la investigació el 15 de març del 2022.

En aquella data, un agent fora de servei va alertar que hi havia uns homes amb actitud de vigilància davant d'un local i que estaven carregant caixes a un cotxe estacionat a la vorera. Aquestes caixes estaven plenes d'esqueixos de marihuana i a l'interior del recinte n'hi havia més amb les mateixes característiques. Durant la inspecció, els agents van comprovar que a dins del local, a més, hi havia altres caixes que contenien gran quantitat de productes comestibles amb aparença de xocolatines, llepolies, llaminadures, begudes, entre d'altres, i els seus embolcalls indicaven que contenien THC.

L'aparença dels productes i la forma com estaven embolicats podria donar a equívoc a una persona que desconeix el contingut, com per exemple un menor, han alertat els Mossos, que indiquen que podien ser fàcilment consumits i comportar així un alt risc per a la salut de les persones. A més, les condicions higièniques i de salubritat del local no donaven garanties per a la manipulació i elaboració de productes comestibles destinats al consum. Al soterrani del local van trobar una plantació de plantes de marihuana: 28 d'aquestes eren adultes i 116 en procés de creixement, i una cuina on suposadament els detinguts elaboraven els productes comestibles.

En total, els investigadors van intervenir 2.061 esqueixos de marihuana, les 28 plantes de marihuana adultes i 116 en fase de creixement, i 7.000 euros que portaven a sobre els detinguts. Els quatre arrestats, sense antecedents, van passar a disposició judicial i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs. El jutjat d'instrucció de Barcelona va autoritzar la incineració i la destrucció de tot el material intervingut.