La Guàrdia Civil ha detingut un conductor de 40 anys que duia 33 quilos d'haixix al vehicle i ha intentat fugir dels agents circulant contra direcció a l'AP-7 a la Jonquera. Segons informa l'institut armat en un comunicat, aquest dijous agents del Grup d'Acció Ràpida (GAR) han donat l'alto al vehicle, amb matrícula espanyola, que anava en direcció França. El conductor ha fet cas omís a les instruccions dels agents i, fent maniobres evasives, ha arribat a anar en sentit contrari per l'autopista, posant en perill els usuaris de la carretera. Els mateixos agents han hagut d'esquivar el vehicle per evitar que els atropellés.

Finalment, el conductor ha aturat el vehicle i ha intentat fugir a peu. A pocs metres, però, els agents l'han pogut atrapar.

Durant la inspecció del vehicle han localitzat els 33 quilos d'haixix al maleter. La droga estava repartida en dues bosses.

La Guàrdia Civil ha detingut el conductor, de nacionalitat espanyola i veí de Ceuta, com a suposat autor d'un delicte contra la salut pública, contra la seguretat viària i contra l'ordre públic.

El detingut i la droga comissada ha passat a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.