Roses

Condemnat a 3 anys de presó un lladre multireincident per un robatori en un restaurant de Roses

L'Audiència de Girona acorda substituir la pena per l'expulsió del país

D'esquenes i assegut a la dreta de la imatge (al costat de l'intèrpret), el lladre multireincident condemnat per un robatori a Roses.

D'esquenes i assegut a la dreta de la imatge (al costat de l'intèrpret), el lladre multireincident condemnat per un robatori a Roses. / ACN

ACN - Marina López

L'Audiència de Girona ha condemnat a 3 anys de presó un lladre multireincident per un robatori en un restaurant de Roses perpetrat la nit del 21 de gener del 2017. L'acusat, que s'enfrontava inicialment a 6 anys de presó, ha reconegut els fets i la fiscalia i la defensa han arribat a un acord que s'ha materialitzat en una reducció de la condemna. El tribunal de la secció tercera ha acordat substituir la pena per l'expulsió del país del processat, amb la prohibició de tornar durant un termini de 7 anys. L'acusat ha reconegut que va trencar el vidre de la porta d'entrada i es va endur 100 euros en monedes de la caixa enregistradora. Segons consta a l'escrit d'acusació de la fiscalia, acumula cinc condemnes fermes per robatoris.

L'acusat, Hicham el Attar, ha reconegut que entre la mitjanit i les set del matí del 21 de gener del 2017 va rebentar un vidre de la porta d'entrada del restaurant de Roses, situat a la plaça de Llevant, i va aconseguir així entrar a l'establiment. Un cop dins, es va endur 100 euros en monedes que hi havia a la caixa enregistradora.

Els desperfectes causats a la porta estan valorat en 193,60 euros però la propietària del local no els reclamava.

Per aquest fets, la fiscalia sol·licitava inicialment 6 anys de presó per un delicte de robatori amb força en establiment obert al públic però fora de l'horari d'obertura amb l'agreujant de reincidència.

Com que el processat ha admès els fets, la fiscalia i la defensa han arribat a un acord. En base a la conformitat, el tribunal de la secció tercera de l'Audiència de Girona l'ha condemnat de viva veu i li ha imposat una pena de 3 anys de presó. Aplicant l'article 89 del Codi Penal, la sala ha acordat substituir la condemna per l'expulsió del territori nacional. Un cop es materialitzi, el processat, que està en llibertat, tindrà prohibit tornar a entrar al país durant un termini de 7 anys.

Segons consta a l'escrit d'acusació de la fiscalia, el lladre acumula cinc sentències fermes dictades per jutjats penals de Figueres per altres robatoris. A més, segons fonts judicials, encara té altres judicis pendents per fets semblants.