Dues veïnes de Lloret moren en un accident de globus a la Capadòcia

Les autoritats locals atribueixen el sinistre al vent

Festival de globus aerostàtics a Turquia

Festival de globus aerostàtics a Turquia / Arxiu

EP

Dues turistes veïnes de Lloret de Mar de 62 i 64 anys han mort i tres persones més han resultat ferides en un accident amb globus aerostàtic a la regió turca de la Capadòcia, segons han informat fonts coneixedores a Europa Press.

Altres fonts consultades han detallat que les dues dones mortes eren veïnes de Lloret de Mar (Girona) i que l'accident s'ha produït a Göreme, regió de la Capadòcia.

Les autoritats de la província de Nevsehir han atribuït el sinistre a un augment inesperat del vent, i s'ha obert una investigació per esclarir els fets.

Estat dels ferits

Quant als tres ferits, fonts de la Delegació del Govern central a Catalunya han concretat que un ha estat donat d'alta, mentre que el segon evoluciona favorablement i l'últim ha estat traslladat a un altre hospital.

El globus s'ha enlairat a les 7.25 (hora local) a les ruïnes de Zelve, al districte d'Avanos, amb 30 persones a bord i s'ha vist obligat a fer un aterratge forçós al voltant de les 8.50 prop de la localitat de Kabak, ha informat l'oficina del governador en un comunicat.

Contacte entre administracions

El governador s'ha acostat fins a la zona del sinistre i fonts diplomàtiques consultades per Europa Press també han confirmat el trasllat del cònsol espanyol. Aquestes fonts ha explicat que estan en contacte amb les autoritats locals per esclarir l'accident.

D'altra banda, fonts del Govern consultades han assegurat que estan en contacte amb les autoritats locals i amb el Ministeri, i que s'han coordinat amb altres departaments de la Generalitat.

Uns 2,5 milions de turistes viatgen cada any a la Capadòcia, una regió àrida patrimoni de la Unesco que té els viatges amb globus com un atractiu turístic. El maig del 2013, tres brasilers van morir en un xoc entre dos d'aquests aparells, mentre que el 2017 es van registrar dues defuncions més, segons el diari 'Hurriyet'.

Lloret decreta tres dies de dol i convoca un minut de silenci

L'Ajuntament de Lloret de Mar ha decretat tres dies de dol oficial per la mort de dues veïnes del municipi a l'accident de globus a la Capadòcia. Les banderes del consistori onejaran a mig pal i aquest vespre, a les vuit, es farà un minut de silenci en record a les víctimes. L'accident ha tingut lloc poc abans de les nou del matí. Les dues dones, de 62 i 64 anys, formaven part d'un grup de turistes de Lloret de Mar. A dins del globus aerostàtic hi viatjaven 28 persones i dos membres de la tripulació. L'aparell s'havia enlairat a les 07.25 del matí des del districte d'Avanos i, a causa d'una ràfega sobtada de vent, ha hagut de fer un aterratge forçós. Durant la maniobra, tres persones del mateix grup de turistes han quedat ferides.