El pilot i únic ocupant de l'ultralleuger que s'ha estavellat en un camp a tocar de l'aeròdrom de Viladamat ha mort arran de l'impacte. El sinistre ha passat poc després de dos quarts de tres de la tarda. El telèfon d'emergències ha rebut l'avís per part d'un testimoni, que és pilot comercial, i que ha vist com l'aeronau perdia altura i colpejava contra el terra poc després d'enlairar-se.

Fins al lloc de l'accident s'hi han desplaçat efectius dels Bombers, del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que ha activat l'helicòpter, i dels Mossos d'Esquadra. Entre aquests, agents d'investigació del cos i la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria.

L'aparell ha caigut en un camp a tocar de la carretera. Tot i que l'ultralleuger no s'ha incendiat, quan els Bombers han arribat a lloc han muntat una línia d'aigua i han tirat escuma a l'entorn de l'aeronau per evitar que es generés flama arran del vessament de combustible.

El pilot i únic ocupant ha quedat atrapat entre la ferralla de l'ultralleuger. Tot i que els efectius d'emergències han intentat reanimar-lo a lloc, no ha estat possible salvar-li la vida i se n'ha certificat la defunció. La víctima és un veí de Llambilles de 54 anys.

A partir d’aquest moment, i després que s’hagi procedit amb les tasques judicials per fer l’aixecament del cos, s’han iniciat les tasques d’excarceració. Per fer-ho, i perquè els Bombers poguessin treballar amb més seguretat, un tècnic de l’aeroclub ha desconnectat el sistema de paracaigudes.

La Direcció General de Protecció Civil ha posat en prealerta el Pla especial per a emergències aeronàutiques a Catalunya, l'AEROCAT.

Es desconeixen les causes que han fet que l'aparell s'accidentés poc després d'enlairar-se.