Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 15 de maig un home de 26 anys, com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb violència i intimidació, un delicte de lesions, un delicte de danys, un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat, resistència i desobediència.

Pels volts de les sis de la matinada del dia 15 de maig els mossos van tenir coneixement que s’havia produït un robatori amb violència i intimidació en una casa del carrer Tres Reis al poble de Bàscara

Quan els agents van arribar al lloc van veure tres homes, que duien passamuntanyes i un d’ells un bat de beisbol metàl·lic, que es despenjaven per la finestra d’una casa.

En veure als agents, els tres individus van començar a córrer pels carrers de Bàscara. Durant la persecució un dels individus va entrar en un obrador del poble que estava obert i va intentar sortir per una finestra sense aconseguir-ho, moment en què els agents el van detenir. A sobre portava objectes susceptibles de provenir del robatori a l’habitatge: tres telèfons, diverses claus de vehicles i una targeta de crèdit.

Pel que fa als altres dos individus van aconseguir fugir amb un vehicle en direcció a Girona.

Quan els agents van contactar amb les víctimes, aquestes els van informar que tres homes encaputxats havien accedit al seu domicili forçant la porta i les havien agredit demanant-los droga, diners i joies. En les comprovacions al voltant de la casa, els agents van localitzar una palanca, un pal de golf, dos passamuntanyes i un matxet.

La investigació continua oberta i centrada en la localització dels dos fugitius.

El detingut va passar el dia 17 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres qui va decretar el seu ingrés a presó.