La Jonquera

Així van aturar altres xofers el conductor begut de l'accident mortal a la Jonquera

Un vídeo mostra com d'altres camioners aconsegueixen fer parar el vehicle quan fugia

Xofers aturen el conductor de l'accident mortal de la Jonquera

Xofers aturen el conductor de l'accident mortal de la Jonquera / @antiradarcatala

Eva Batlle / DDG

El camioner begut que va fugir dels dos accidents de trànsit -un d'ells mortal- a la Jonquera va ser aturat per altres conductors de tràilers quan fugia.

Així ho mostra també aquest vídeo enregistrat del moment dels fets i on es pot veure com l'aturen.

Aquest moment que recull les imatges, però ja és posterior al segon accident, quan es va encastar contra un cotxe a la rotonda de l'N-II perquè anava contra direcció.

Com es pot veure en les imatges, a banda de fer parar el vehicle fent-li reduir la velocitat, van poder treure el camioner també de la cabina i per tant, del volant.

El xofer és home de 39 anys, nacionalitat marroquina, que va poder ser detingut per la Policia Local i que els Mossos de Trànsit acusen de ser el presumpte autor dels delictes d’homicidi imprudent, conduir sota els efectes de l’alcohol, conducció temerària i abandonament del lloc de l'accident. Està previst que demà passi a disposició judicial davant del jutjat de guàrdia de Figueres.

El xofer cap a les sis de la tarda va atropellar mortalment un company de professió a l’avinguda Canigó, l'N-II.

El camioner circulava temeràriament per l’avinguda i un cop va atropellar el vianant -amb qui testimonis van assegurar que s'havien discutit prèviament- va fugir i per això, es va incorporar en sentit contrari per una rotonda de l’N-II i va provocar un altre accident amb un turisme, que va deixar sortosament tres ferits lleus.

Després d'encastar-se també contra un fanal i un senyal de trànsit, va voler seguir el seu camí i en aquell moment altres xofers que es trobaven allà el van poder retenir.

En la prova d’alcoholèmia el conductor ha donat 0,66 mg/l superant en més de quatre la taxa permesa en professionals, que és de 0,15 mg/l.

El xofer va quedar detingut pels fets. No tenia antecedents policials previs.