El passat 3 de maig agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Comissaria de Figueres, juntament amb els Bombers de la Generalitat, van salvar la vida d'un jove de 25 anys just quan s'estava traient la vida.

Els fets van tenir lloc la matinada del 3 de maig, quan agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana d'aquesta comissaria es van adreçar fins el carrer Via Làctia de Figueres, ja que una dona havia trucat al telèfon d'emergències demanant ajuda perquè el seu fill es volia treure la vida.

Quan els agents van arribar al lloc, un camí proper a l'esmentat carrer, la mare del jove els va explicar que ell mateix havia enviat un missatge al telèfon mòbil d'un familiar dient que volia manllevar-se la vida, també adjuntava una nota de comiat, la fotografia d'una corda i la ubicació d'on pretenia fer-ho.

Els agents van demanar el telèfon mòbil a la mare per tal de trobar el seu fill el més ràpid possible. Juntament amb dos efectius del Cos de Bombers van iniciar la recerca a través d'un camp seguint la ubicació que els marcava el telèfon mòbil. La localització els va portar fins un camp sembrat, un canyissar i una zona d'arbres.

Mentre feien la recerca els agents van sentir les trencadisses d'unes branques i uns sorolls d'ofegament. S'hi van adreçar corrents, i en aproximar-se, van veure un jove que penjava d'un arbre, i que ja no es movia.

Un dels bombers es va enfilar a l'arbre per tallar la corda mentre la patrulla, formada per un mosso i una mossa, i un altre bomber, li aguantaven les cames per evitar l'ofegament.

De seguida van poder baixar el cos del jove fins al terra. El noi estava inconscient, de manera que la mossa li va començar a realitzar els massatges de reanimació cardiopulmonar, mentre que el seu company anava a buscar els serveis mèdics per tal d'acompanyar-los fins al lloc.

El jove va començar a respirar i quan van arribar els servies sanitaris el van assistir. Mentre era atès pels Serveis d'Emergències Mèdiques els mossos i els bombers van obrir camí entre el canyar per treure el ferit amb la llitera fins l'ambulància i traslladar-lo fins l'Hospital de Figueres.

L'endemà els agents que van fer el seguiment del seu estat de salut, van saber que havien salvat la vida al jove, i que havia estat traslladat a l'hospital de Santa Caterina de Salt.