Pere Aragonès | president de la Generalitat

Article de Pere Aragonès: Sempre endavant

Recull de portades de diferents etapes del Setmanari de l’Alt Empordà. | SANTI COLL

Recull de portades de diferents etapes del Setmanari de l’Alt Empordà. | SANTI COLL

Pere Aragonès

Catalunya és la seva gent. La seva veu. La seva mirada. Les il·lusions i projectes de vida de tots i cadascú de nosaltres que hem decidit fer d’aquesta petita part de món casa nostra. Veus plurals que busquen oportunitats i que es mouen per la recerca de més benestar i més prosperitat. Mirades diverses que conflueixen en un horitzó compartit que a partir de valors comuns donen forma a la nació i impulsen el país cap al futur. És així com estem veient néixer la Catalunya dels vuit milions. Una Catalunya centrada en el progrés de la ciutadania, que pensa en gran i que aconseguirà ser tot el que la ciutadania es proposi.

En la tasca quotidiana de donar forma a la nació, cohesionar la societat i projectar el país cap al futur, els mitjans de comunicació hi juguen un paper del tot essencial al costat de l’escola, el sistema de salut, els serveis socials i la cultura i la llengua catalana com a punt de trobada. Catalunya és la suma de molts esforços compartits. Del compromís de les institucions, de la participació de la ciutadania, de l’empenta de les empreses, de la implicació altruista d’associacions i entitats, i evidentment, dels imaginaris col·lectius i la informació veraç que aporta un ecosistema comunicatiu modern i sense el qual no s’explica com ha avançat el país a nivell social i nacional al llarg de tots aquest anys.

Fa 45 anys que el Setmanari de l’Alt Empordà —com el conjunt de la premsa local i comarcal— juga un paper neuràlgic en la funció cohesionadora de l’ecosistema comunicatiu. Ho fa treballant des de la proximitat, acompanyant a la ciutadania i explicant què passa en el seu entorn més proper. Ho fa explicant el país i el món des del territori. I ho fa, sobretot, acompanyant infinitat d’activitats i iniciatives socials, econòmiques, cíviques, culturals, esportives... que contribueixen a dinamitzar i cohesionar la comarca de l’AIt Empordà, una funció social del tot insubstituïble.

El Setmanari de l’AIt Empordà va néixer de la mà d’un país en transformació, mogut per l’avenç de la democràcia i la llibertat. I avui, 45 anys després, tot ha canviat molt, però el paper de la premsa local i comarcal continua sent indispensable per donar forma a la nació, cohesionar la societat i projectar el país cap al futur.

Subscriu-te per seguir llegint