Fundació Corachan celebra el desè aniversari del seu programa de beques per a graduats en infermeria

La Fundació aposta per la formació especialitzada de professionals de la salut i premia als 8 millors expedients acadèmics de la promoció 2019-2023 del Grau d'infermeria de centres universitaris de Barcelona

Els guanyadors de la Beca de la Fundaciño Corachan

Els guanyadors de la Beca de la Fundaciño Corachan / Sean Mitchell-Henry

Redacció

Aquesta tarda, Fundació Corachan ha celebrat el desè aniversari del lliurament de beques per a Postgraduats en Grau d'Infermeria, un programa que s'ha consolidat com un referent en el desenvolupament de la professió i en la formació sanitària especialitzada i que posa en relleu el talent i mèrit dels alumnes, reconeixent l'excel·lència acadèmica.

El programa de beques ha premiat a vuit alumnes que han destacat pels seus mèrits acadèmics durant la promoció 2019-2023. Compta amb una dotació de fins a 4.000 € per beca per a finançar els estudis de postgrau/màster en alguns dels vessants de les ciències de la salut.

La patrona de Fundació Corachan, Arantxa Moll, ha inaugurat l'acte donant la benvinguda als assistents i felicitant els alumnes becats, i ha destacat que “en aquests deu anys, Fundació Corachan ha lliurat 67 beques que suposen una gran oportunitat per a continuar creixent, adquirir coneixements, desenvolupar habilitats i sumar experiències que contribuiran al fet que sigueu millors professionals en el futur.

La formació especialitzada, que és clau en tots els camps, obre l'oportunitat d'aprofundir en àrees concretes de la infermeria i millorar les vostres competències tècniques, la qual cosa us ajudarà a facilitar una millor cura als pacients i us brindarà un perfil professional més competitiu en el mercat laboral. Enhorabona!”

Varen estar presents a l’acte el president de la Fundació Corachan, Javier Moll, i la seva esposa, Arantza Sarasola, president i vicepresidenta també del grup Prensa Ibérica, editor d’aquest diari, el conseller delegat i patró, el Dr. Bartolomé Martínez, els patrons Arantxa Moll i Joan Sancho, el secretari Nicolás Guerrero, la presidenta del COIB Paola Galbany, la Directora de Cures Infermeres del Sistema de Salut de Catalunya CatSalut, Carme Planas i la directora general de l'ACES Sra. Anna Zarzosa han lliurat les beques a: Anna García Faura de la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna, de la Universitat Ramón Llull; Laura Naveiras Liñan de la Facultat de Ciències de la Salut i Benestar de la Universitat de Vic; Crisitian Andrés Vallejo Canizales del Campus Docent Sant Joan de Déu, EUI adscrita a la Universitat de Barcelona; Marcos Marqués Sorinas de l'Escola Universitària d'Infermeria Gimbernat, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona; Daniel Tous Remiro, de l'Escola Superior d'Infermeria de l'Hospital de la Mar, adscrita a la Universitat Pompeu Fabra; Anna Graupera Alomà del Departament d'Infermeria, Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona; Ona Granada Pascual de l'Escola Universitària d'Infermeria Hospital de la Santa Cruz i Sant Pau; José Bello Cordero de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat de Manresa.

L'acte ha comptat amb la intervenció de la Sra. Carme Valiente, directora del Grau d'infermeria de la Facultat de Ciències de la Salut i Benestar (UMANRESA), que ha impartit la conferència: “Beques Fundació Corachan: deu anys pel progrés de la infermeria”.

Així mateix l'acte ha comptat també amb els testimoniatges de les becades en l'edició 2019, Ikram Allaoui i Nina Fuentes, que han compartit la seva experiència després de formar-se gràcies a una beca de la Fundació Corachan, i s'ha projectat un vídeo commemoratiu del desè aniversari.

Fundació Corachan realitza al llarg de l'any nombroses accions de sensibilitat social. En el marc de la conscienciació sobre els hàbits de vida saludables i l'autocura, enguany ha posat en marxa un projecte sobre salut mental en adolescents i joves on, a través d'un cicle de conferències, es tracten temes d'interès per a pares i educadors. En “Dona amb tu sempre” es desenvolupen conferències gratuïtes relacionades amb la salut de la dona en totes les etapes de la vida. Destacar també una nova línia d'actuació relacionada amb la salut en el procés oncològic, en la qual a través de tallers teòrics pràctics, s'aborden temes com la nutrició i la cura de la pell amb la finalitat d'oferir pautes de cura al llarg del procés oncològic.