Els Amics del Castell de Quermançó i l'empresa Ceres Roura, que enguany celebra el seu centenari, s'han aliat aquest dissabte (22 hores) per a oferir una visita nocturna especial al monestir romànic de Sant Quirze de Colera. La cita (l'entrada val 8 euros) inclourà un espectacle medieval amb el grup Excalibur i l'encesa d'espelmes en el recinte.

La trobada també servirà per a presentar el documental '1212, l'any de la Croada'. La recaptació anirà destinada a sufragar les despeses del seu enregistrament. El pintor lluís Roura ha cedit un quadre que se sortejarà properament amb la mateixa finalitat.

Com en altres ocasions, els Amics de Quermançó tenen la col.laboració d'entitats culturals gironines com els Miquelets de Girona amb en Jesus Pastor de missatger del Rei Pere I, l'associació de Llegendes Medievals, i artistes convidats com el pintor Carles Bros en el paper de Conseller del Comte d'Empúries, el nen Roger Arnau què interpreta el fill del mateix, l'actor Jaume Pujadas de Castlà, Jordi Roura de Mestre d'Armes, i l'actor Oriol Morales fent el paper del protagonista, el Comte Hug IV d'Empúries.