Salut subvenciona tres projectes d’atenció primària de l’Escala

Reforcen les activitats comunitàries, avaluen la visió dels joves sobre estereotips de gènere i la salut mental

Una de les caminades en les activitats voluntàries. | FSE

Una de les caminades en les activitats voluntàries. | FSE

DdG

Tres projectes de salut comunitària que es desenvolupen a l’Escala, i que han comptat amb el suport de l’Institut de Recerca Glòria Compte de la Fundació Salut Empordà (FSE), han guanyat una subvenció del Departament de Salut de la Generalitat en diferents categories. La convocatòria està inclosa dins de l’Estratègia de Salut Comunitària a l’Atenció Primària i Comunitària (APiC) i cadascun dels projectes ha rebut fins a 3.000 euros.

El primer dels projectes consisteix a reforçar les activitats comunitàries de prescripció social organitzades per la pròpia ABS o bé externes. Aquestes activitats es prescriuen a les consultes del CAP i els diversos consultoris locals com a part de la teràpia que ofereixen metges i infermeres, ja sigui com a alternativa o de forma complementària a la farmacologia. A més, hi ha activitats dirigides a disminuir el risc d’aïllament social dels pacients, millorar la salut mental positiva i la qualitat de vida, afavorir els hàbits saludables, etc. 

El projecte Estereotips, desigualtats i violència de gènere, d’altra banda, es desenvolupa des de l’ABS conjuntament amb l’Institut El Pedró de l’Escala en el marc del programa Salut i Escola del Departament de Salut. L’objectiu és avaluar quina és la visió dels joves estudiants sobre els estereotips de gènere, la pressió social, les desigualtats i la possible existència de violència en el seu entorn.

Finalment, en el projecte Detecció i atenció precoç de trastorns mentals a la consulta de Pediatria, la metgessa Núria Roig proposa la implantació d’un sistema de cribratge en pacients d’11 a 14 anys que acudeixen a les consultes de Pediatria i Infermeria Pediàtrica per a revisions de salut o que realitzen una consulta específica de salut mental.